Підозрюваного у вбивстві дівчини з Вишнівця лишили під вартою, але тепер він змінив свої свідчення

Опубліковано в Актуально 11.07.2017

Чергову прес-конференцію з приводу резонансного вбивства у Вишнівці давав Олександр Богомол у понеділок, 10 липня. Журналістам він зачитав офіційні результати експертиз ДНК на речових доказах. У цей же день апеляцію щодо утримання під вартою розглядав міськрайонний суд, де підозрюваний розкрив неочікувані деталі його затримання.

 

Нові деталі у розслідуванні

На місці події правоохоронці вилучили ніж та запальничку, а пізніше отримали і штани підозрюваного. Олександр Богомол наголосив, що для зберігання цих речей правоохоронцями використовуються спеціальні пакети, які закриваються тільки один раз і повторно закриті не можуть бути. Тобто з місця події їх одразу направили до Вінницького науково-дослідного експертно-криміналістичного центру МВС України. В першу чергу експерти шукали на речах зразки клітин з ядрами, тобто це можуть бути і пото-жирові виділення, і часточки шкіри, і кров. У попередньому заключенні встановлено наявність зразків, що належать жінці і чоловіку. Вже після того, як до центру надійшли зразки крові загиблої та підозрюваного, було встановлено збіг.

-                           На штанах (підозрюваного – авт.) виявлено чотири об’єкти, з цих чотирьох об’єктів один не досліджений, немає там крові ні підозрюваного, ні потерпілої; два об’єкта, на яких є кров потерпілої; один об’єкт, на якому є кров підозрюваного, це на його штанах. На ножі виявлено чотири об’єкти слідів залишків клітин з ядрами, з тих чотирьох об’єктів один об’єкт має сліди крові потерпілої, крім цього три об’єкти, на яких є змішані сліди клітин з ядрами, які належать і потерпілій і підозрюваному, - говорить Олександр Богомол.

На місці події правоохоронці знайшли і запальничку, проте слідів ДНК на ній виявлено не було. Окрім того, поліція поки не має офіційного заключення щодо ножа, а відтак він вважається імовірним знаряддям убивства.

 

У суді заявив про побиття і погрози

Справжньою несподіванкою стала поведінка і слова підозрюваного у суді, що відбувався у той же ден, 10 липня. Попередньо правоохоронці повідомили, що хлопець у всьому зізнався, проте на розгляді апеляції Василь розповів вражаючі речі.

-                           Спочатку вони мені погрожували, що мене на органи продадуть. Потім один з них одягнув на руки бахіли і казав, що відірве мені статевий орган. Після цього сказали: «Вилазь з машини», витягли мене з машини, заламали мені руки за спину і вивели трохи нижче від дороги, за кущ. Там саме проїжджала якась сіра машина. Вони мене відвели далі, а перед тим зняли мені штани і задерли светр на голову, казали: Зараз нам будеш все розказувати. Я сказав, що нічого не робив і не буду нічого розказувати. Вони сказали: Тебе здамо на органи, а брата посадимо, - розповів підозрюваний.

За його ж словами, правоохоронці пропонували горілку батьку, який має проблеми з алкоголем, аби притупити його уважність.

Всі ці деталі все ж не повпливали на розгляд апеляції, адже розглядалося власне утримування під вартою, а не справа по суті.

 

Апеляцію щодо тримання під вартою - відхилили

Колегія суддів судової палати з розгляду кримінальних справ апеляційного суду Тернопільської області 10 липня 2017 року розглянула апеляційну скаргу, подану захисником неповнолітнього Василя Г. на ухвалу слідчого судді Тернопільського міськрайонного суду від 3 липня 2017 року щодо обрання запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою без визначення суми застави.  

Як повідомили у прес-службі апеляційного суду Тернопільської області, заслухавши суддю доповідача, доводи підозрюваного неповнолітнього Василя Г., його захисника та законного представника, думку прокурора, який заперечив проти задоволення апеляційної скарги, вивчивши матеріали судового провадження, перевіривши доводи апеляційної скарги, колегія суддів прийшла до переконання, що, враховуючи тяжкість вчиненого злочину та особи підозрюваного, обрання іншого запобіжного заходу не забезпечить у подальшому його належної поведінки, а тому підстав для скасування чи зміни ухвали слідчого судді немає. Відповідно колегія прийшла до остаточного висновку про залишення апеляційної скарги захисника підозрюваного Василя Г. без задоволення, а ухвали слідчого судді Тернопільського міськрайонного суду від 3 липня 2017 року - без змін.

Прокоментувати:

СОЦІУМ

19.04.2024 soroka
Із фестивалю у Сочі на псевдовибори у Луганськ: пропагандистські контрасти для іноземної молоді
У березні російське Сочі приймало Всесвітній фестиваль молоді. І поки тисячі його учасників проводили час…

Подорож вихідного дня

15.10.2021 soroka
Монастирок на Тернопільщині притягує і мандрівників, і пересічних людей, і глибоко віруючих
Монастирок – маленьке село в Борщівському районі, розташоване у надзвичайно мальовничій місцевості поблизу Касперівського каньйону.…

Місто в кадрі

DSC_3835.jpg

Наші_контакти

Про_нас

Інформаційно-аналітичний портал «СОРОКА» з 2013 року висвітлює життя Тернополя та області, розповідає актуальні новини, зачіпає проблемні теми та знайомить з цікавими краянами.