Тернополяни викрили гральний зал, а на виклик приїхав нетверезий правоохоронець (фоторепортаж)

Опубліковано в Актуально 06.05.2017
Мешканці будинку за адресою вул. Б. Хмельницького, 9а, неодноразово зверталися до міської влади та правоохоронців щодо безчинств, які діються поблизу їхнього будинку.

Причиною проблемних ситуацій стає гральний зал, замаскований під лотереї, який працює в цілодобовому режимі. Начитавшись «відписок» від усіх можливих служб, люди вирішили привернути увагу до проблеми більш радикальними діями.

У згаданому будинку частина приміщень відведена під підприємництво. Раніше мешканців жоден із офісів не турбував, справно і спокійно вів свою роботу. Проте на початку 2017-го року у їх домі «оселився» ігровий зал, замаскований під лотереї. З часу його появи під будинком почалися постійні бійки «гравців», крики, зі стін будівлі зробили громадську вбиральню. На зауваження мешканців працівники залу не реагували. Не прийшла на допомогу і влада з правоохоронцями.

- Перша проблема, яка насторожила сусідів – це монтаж їх витяжки промислових масштабів. Просто над цією витяжкою знаходяться наші спальні і у сусідів, які живуть над залом стоїть жахливий шум, вібрація, а наш будинок монолітного лиття від цього йде вібрація по усій конструкції. Через кілька днів після відкриття їх «клієнти» почали під нашими вікнами влаштовувати «розбірки» і це трапляється в 3-ій дня, в 6-ій вечора, в 4-ій ранку. Ми зверталися у міську раду, Держпродспоживнагляд, Архбудконтроль, санстанцію, аби вони зробили замір, але нам відповіли, що для цього потрібно документ з Києва. У них загорілася частина стіні, а у нас будинок пінопластом утеплений і ми не на жарт злякалися, звернулися до пожежників, щоб вони обробили стіни сумішшю, перевірили наявність вогнегасників, але нам відповіли, що підстав для цього нема., - розповідає мешканка будинку, пані Ольга.

За допомогою тернополяни звернулися до громадської організації «Ідея нації», яка уже давно займається подібними ситуаціями. У своєму арсеналі активісти мають факти викриття закладів із гральними автоматами, які після привернення уваги - припинили свою роботу. 4 травня, близько 10-ї години вечора, ініціативна група мешканців будинку, а також представники ГО, прийшли до згаданого закладу. На місце вони викликали патрульних поліцейських та слідчих. Поведінка останніх усіх відверто шокувала.

- Якщо патрульні нормально виконували свої прямі обов’язки – забезпечували порядок, то слідчі вели себе дивно. Не хотіли реєструвати кричущі порушення, а саме роботу закладу в нічний час без дозвільних документів, відсутність касового апарату, процес явно нелегальної гри. А головне – ми побачили у залі неповнолітнього, який у вечірній час без супроводу старших був у гральному залі. Цей факт слідчих також не зацікавив, а представник сектору ювенальної превенції (відділ поліції у справах неповнолітніх) хоч на місце і прибув, проте відмовився порушення реєструвати, аргументуючи це тим, що зараз ніч, - розповідає голова ГО «Ідея нації» Олексій Станько.

Особливо невдоволені мешканці роботою правоохоронців, які не бажали виконувати свої обов’язки у повному обсязі. Пані Ольга розповідає, що мешканці змушені були постійно підходити до слідчих, вказувати їм на порушення. Кульмінацією став приїзд правоохоронця, від якого був відчутний запах алкоголю. Чоловік не представився, а коли люди вказали на його стан сп’яніння - просто втік. На питання про цю особу слідчі не відповіли.

- Нам всі доводили, що це не гральний бізнес, що це розповсюдження лотерей, хоча навіть, якщо взяти їх куток споживача, вказано перелік лотерей, які вони розповсюджують – йдеться про паперові лотереї і на мою думку, там не має бути комп’ютерів. Коли ми були у залі, людині відмовилися надати чек, тобто він заплатив за послуги і хотів отримати чек, а йому його не надали. Ми хотіли встановити, чи вони взагалі мають касовий апарат, але поліція навіть того зробити не змогла, - говорить пані Ольга.

Раніше у цьому приміщенні працювали магазин меблів, до того - магазин іграшок, і жодних нарікань у мешканців вони не викликали. Але такого «сусіда» люди терпіти не хочуть. Після вчорашнього заходу зал наразі не працює, але тернополяни очікують реакції від влади та правоохоронців на ці кричущі факти.

Прокоментувати:

СОЦІУМ

18.04.2024 soroka
Українська команда Тернопільщини відремонтувала три автівки для Сил спеціальних операцій
Волонтерський штаб «Українська команда» в Тернопільській області відремонтував Силам спеціальних операцій ЗСУ 3 автомобілі. Вони…

Подорож вихідного дня

15.10.2021 soroka
Монастирок на Тернопільщині притягує і мандрівників, і пересічних людей, і глибоко віруючих
Монастирок – маленьке село в Борщівському районі, розташоване у надзвичайно мальовничій місцевості поблизу Касперівського каньйону.…

Місто в кадрі

DSC_3791.jpg

Наші_контакти

Про_нас

Інформаційно-аналітичний портал «СОРОКА» з 2013 року висвітлює життя Тернополя та області, розповідає актуальні новини, зачіпає проблемні теми та знайомить з цікавими краянами.