Відомому громадському активісту зі Збаража хочуть присвоїти звання посмертно

Опубліковано в Актуально 23.12.2016

 Громадсько-політичному діячу, колишньому голові районної адміністрації, який ніс службу в АТО та загинув в результаті ближнього бою з диверсійною групою противника в районі міста Докучаєвська – Юрію Горайському пропонують присвоїти звання Героя України посмертно.

Громадська організація "Максимівські ініціативи" (Збаразький район) звернулася з проханням до обласної ради звернутися з клопотанням до Президента України про присвоєння звання Героя України (посмертно) Юрію Горайському. "Юрій Горайський заслуговує на це високе звання як державник, як громадський діяч. Він заслуговує його і як воїн за виняткову мужність і героїзм, виявлені у захисті державного суверенітету та територіальної цілісності України. Своє життя Юрій Горайський віддав, захищаючи Вітчизну, прикриваючи своїх побратимів у бою", - йдеться у зверненні до обласної ради.

Депутати одностайно підтримали звернення громадськості щодо присвоєння звання Герой України Юрію Горайському (посмертно).

У травні 2014 року за квотою партії УДАР Юрій Горайський був призначений головою Збаразької районної державної адміністрації, хоча не був членом цієї політичної сили. Займав цю посаду 11 місяців. Допомагав військовим у зоні АТО як волонтер. За час його перебування на посаді запустив роботу Зарубинецького спиртзаводу, вперше за 20 років відшукав кошти на ремонт районного будинку культури. Попри прохання і протести активістів Президент України Петро Порошенко наприкінці квітня 2015 звільнив Юрія Горайського з посади голови РДА.

 

Провести в останню путь Юрія Горайського вийшло кілька сотень його земляків. Чоловіка досі згадують як відповідального керівника, волонтера, чудового сім’янина.

Прокоментувати:

СОЦІУМ

24.03.2024 soroka
Класичний університет Тернополя відтепер співпрацює з Люблінською Політехнікою
У четвер, 21 березня 2024 року ректор Західноукраїнського національного університету Оксана Десятнюк підписала договір про…

Подорож вихідного дня

15.10.2021 soroka
Монастирок на Тернопільщині притягує і мандрівників, і пересічних людей, і глибоко віруючих
Монастирок – маленьке село в Борщівському районі, розташоване у надзвичайно мальовничій місцевості поблизу Касперівського каньйону.…

Місто в кадрі

DSC_3818.jpg

Наші_контакти

Про_нас

Інформаційно-аналітичний портал «СОРОКА» з 2013 року висвітлює життя Тернополя та області, розповідає актуальні новини, зачіпає проблемні теми та знайомить з цікавими краянами.