На тернополян покладають надії щодо очищення міста взимку

Опубліковано в Актуально 14.12.2016

Про це зазначив міський голова Сергій Надал в повідомленні про нову розроблену «Дорожню карту» утримання шляхово-мостового господарства міста Тернополя взимку.

Так, на думку тернопільського мера, дуже важливо, щоб до робіт з прибирання міста від снігу активно залучалися й прості тернополяни:

"Так, підприємствам, що обслуговують житловий фонд міста, необхідно через створені громадські ініціативи та осередки на період інтенсивних снігопадів залучати максимальну кількість мешканців для проведення оперативних робіт з очищення. Забезпечити активістів необхідним інвентарем та визначити місця його зберігання", - розповів Сергій Надал.

До слова, згідно із недавно розробленою "Дорожньою картою" щодо очищення міста від снігу кожен матиме свою територію, яку і прибиратиме. Так, за вулиці та тротуари першої, другої та третьої категорії будуть відповідати переможці тендеру з утримання ШМГ, тобто головні підрядники. Натомість прибудинкові та прилеглі території житлових будинків чиститимуть від снігу ЖЕКи та інші підприємства, які обслуговують ОСББ. Дещо гірша доля спіткає власників приватних будинків, адже саме вони дбатимуть взимку за приватний житловий сектор.

Суб'єкти підприємницької діяльності як і раніше доглядатимуть і чиститимуть від снігу прилеглі території до об’єктів їхнього господарювання. Медичні та навчальні заклади очищатиме взимку дирекція цих установ; промисловий сектор – адміністрація підприємств; паркове господарство – адміністрація КП «Об’єднання парків культури та відпочинку м.Тернополя». А за місця для паркування автотранспорту доглядатимуть відповідні суб’єкти підприємницької діяльності.

Загалом, усі роботи, які будуть проводитися взимку, поділятимуться на чотири групи: перша - це попередження, тобто оброблення покриття технологічними матеріалами, що запобігають утворенню ожеледі та сприяють її ліквідації. Друга група це очищення – згрібання, підмітання снігу і сколу та укладання у вали; третя - видалення – формування снігового валу з подальшим його механізованим вивезенням у спеціально визначені снігозвалища. Остання група - догляд – ліквідація ожеледі та боротьба із слизькістю доріг і тротуарів.

На разі, розроблена "Дорожня карта" утримання шляхово-мостового господарства  Тернополя взимку передана на розгляд депутатів міської ради, експертних рад.

"Дорожня карта, а це комплексний документ більше, ніж на 40 сторінок з картами та схемами прибирання, переданий на розгляд депутатів міської ради та профільної експертної ради. Після розгляду депутатами він буде доступний для всіх тернополян, які також зможуть запропонувати свої доповнення. Це вкрай важливий документ, за яким місто буде прибиратися у наступні роки", – розповів Сергій Надал.

Прокоментувати:

СОЦІУМ

19.04.2024 soroka
Із фестивалю у Сочі на псевдовибори у Луганськ: пропагандистські контрасти для іноземної молоді
У березні російське Сочі приймало Всесвітній фестиваль молоді. І поки тисячі його учасників проводили час…

Подорож вихідного дня

15.10.2021 soroka
Монастирок на Тернопільщині притягує і мандрівників, і пересічних людей, і глибоко віруючих
Монастирок – маленьке село в Борщівському районі, розташоване у надзвичайно мальовничій місцевості поблизу Касперівського каньйону.…

Місто в кадрі

DSC_3810.jpg

Наші_контакти

Про_нас

Інформаційно-аналітичний портал «СОРОКА» з 2013 року висвітлює життя Тернополя та області, розповідає актуальні новини, зачіпає проблемні теми та знайомить з цікавими краянами.