Тернопільська влада хоче мораторій на зростання цін та тарифів

Опубліковано в Актуально 12.07.2016

Тернопільська міська рада направила звернення до Верховної Ради, Президента, міністрів та голови Національної комісії, що здійснює державне регулювання у сферах енергетики та комунальних послуг з проханням розглянути можливість запровадження мораторію на зростання вартості житлово-комунальних послуг. Відповідне рішення було прийняте на черговій сесії міської ради.

На думку тернопільських депутатів, підвищення цін та тарифів на житлово-комунальні послуги та побутові ресурси є необґрунтованим і реально їх сплачувати зможе далеко не кожен, оскільки, зростання доходів в населення не відбувається.

Крім того, в зверненні наголошено і на необхідності прийняття пакету Законів України щодо децентралізації повноважень в частині встановлення цін і тарифів на теплову енергію, послуги водопостачання та водовідведення.

«Як міський голова Тернополя, як голова бюджетного комітету Асоціації міст України, я звертався до центральних органів влади з пропозиціями зменшити ціну на комунальні тарифи. Вдалим механізмом може бути тарифна децентралізація – каже Сергій Надал – Не нацкомісія з незрозумілими повноваженнями, а місцеві ради можуть реально вирахувати, скільки потрібно платити і скільки населення здатне платити. На місці простіше підбити і енергетичний баланс, з’ясувати, де найбільші втрати тепла, які види ресурсів таких, як газ, вугілля, біомаса доцільніше використовувати. За таким принципом працює вся Європа. Так має бути й в Україні».

 

До слова, подібні звернення вже оприлюднили або готуються оприлюднити міські ради більшості міст України.

Прокоментувати:

СОЦІУМ

24.04.2024 soroka
Кличко: Під час благодійного забігу та аукціону зібрали понад 3 мільйони гривень на закупівлю дронів
Кияни, які взяли участь в благодійному забігу на Трухановому острові та аукціоні зі збору коштів…

Подорож вихідного дня

15.10.2021 soroka
Монастирок на Тернопільщині притягує і мандрівників, і пересічних людей, і глибоко віруючих
Монастирок – маленьке село в Борщівському районі, розташоване у надзвичайно мальовничій місцевості поблизу Касперівського каньйону.…

Місто в кадрі

DSC_3811.jpg

Наші_контакти

Про_нас

Інформаційно-аналітичний портал «СОРОКА» з 2013 року висвітлює життя Тернополя та області, розповідає актуальні новини, зачіпає проблемні теми та знайомить з цікавими краянами.