Виставку чуттєвого живопису Михайла Кузіва відкрили у Тернополі

Опубліковано в Історія тижня 25.08.2017

Персональна виставка знаного живописця та архітектора Михайла Кузіва зібрала сьогодні, 25 серпня, в Українському домі «Перемога» архітекторів, журналістів, художників, представників влади та багато інших людей, які небайдужі до мистецтва.

Михайло Петрович – уродженець Бережанщини. Саме у цьому краї розпочались його перші спроби живопису. Вже у 30-річному віці Михайло Кузів став членом Національної спілки художників України.

За словами автора у своїх роботах він часто використовує форму горба. Кожного разу, коли малює, то згадує дитинство, адже коли він виходив з батьківської хати на подвір’я, перше, що бачив – горб. Горбата місцевість взагалі дуже характерна для Бережанщини. Також Михайло Кузів втілює у своїй творчості й символ дзвону, який скликає людей і до радісних, і до нерадісних подій.

- Концептуально було дуже непросто створити таку своєрідну шкалу від реалістичного до абстрактного, але я спробував ризикнути. Складовою, яка все пов’язувала між собою був колір. Взагалі «бути з пензлем у руці» – дуже непросто, бо наше сьогодення дуже насичене. Людина йде по вулиці і отримує масу емоцій. Життя набирає потужності, змушує бути нас енергійнішими, – поділився Михайло Кузів.

Колега митця Марія Маркевич розповіла, що роботи Михайла Кузіва є дуже важливими для розуміння нашої історії, сьогодення та майбутнього.

- Він – не простий художник. Дивлячись роботи Михайла Петровича, ми не лише отримуємо позитивну енергетику, але й починаємо переосмислювати та роздумувати про нашу історію та сьогодення. Роботи пана Михайла ґрунтуються на реальності та абстракціонізмі, але загалом тут ми чітко бачимо національно-історичні мотиви. Ми можемо вдивлятись в його полотна і бачити маленькі символи від витоків історії до сьогодення та майбутнього. Це все перекликається із величезною динамічною кольоровою гамою. Я вважаю, що історію та образність міста творять особистості та їхні справи. Михайло Кузів  є тією людиною, яка впевнено входить в історію міста Тернополя та творить його сьогодення й майбуття, – додала пані Марія.

Мистецтвознавець Світлана Вольська зазначила, що всі роботи Михайла Кузіва є оригінальними та неповторними. Вони вражають історичним нашаруванням. Автор справді вміє правильно подати історичні факти та осучаснити їх. Він виходить у своїй творчості поза межі класичних прийомів, що ще більше заворожує, налаштовує на неймовірний чуттєвий лад. Полотна пана Михайла близькі не лише тим, хто має відношення до мистецтва, але й пересічним людям.

До слова, Михайло Кузів брав участь у багатьох обласних, всеукраїнських та міжнародних мистецьках виставках. Також він проілюстрував збірки поезій В. Вихруща, В. Залізного, С. Балинського, В. Подуфалого.

 

 

 

 

 

 

 

Прокоментувати:

СОЦІУМ

24.04.2024 soroka
Кличко: Під час благодійного забігу та аукціону зібрали понад 3 мільйони гривень на закупівлю дронів
Кияни, які взяли участь в благодійному забігу на Трухановому острові та аукціоні зі збору коштів…

Подорож вихідного дня

15.10.2021 soroka
Монастирок на Тернопільщині притягує і мандрівників, і пересічних людей, і глибоко віруючих
Монастирок – маленьке село в Борщівському районі, розташоване у надзвичайно мальовничій місцевості поблизу Касперівського каньйону.…

Місто в кадрі

DSC_3800.jpg

Наші_контакти

Про_нас

Інформаційно-аналітичний портал «СОРОКА» з 2013 року висвітлює життя Тернополя та області, розповідає актуальні новини, зачіпає проблемні теми та знайомить з цікавими краянами.