«Мистецтво лікує»: у центрі Тернополя відбувається аукціон картин для допомоги бійцям АТО (фото)

Опубліковано в Історія тижня 10.08.2017

Тернопіль, як і більшість міст України, приєднався вчора, 10 серпня, до Всеукраїнської культурно-мистецької патріотичної акції «Спільне бажання мільйонів сердець збудує щасливу країну».

Ще вранці у центрі міста встановили величезну картину з пазлів «За мир і щастя в Україні», яку занесено до Національного реєстру Книги рекордів України. В створенні цього проекту взяли участь 9 875 дорослих та дітей з різних регіонів, які малювали свій край.

Інціатором такої ідеї є юна художниця Лілія Дорошенко з Покровська, що на Донеччині.

В рамках заходу у центрі Тернополя також проводиться виставка-аукціон картин Лілії та інших художників. Будь-яка картина дівчини коштує 5 000 гривень. Половину виручених коштів передадуть на лікування та реабілітацію бійців АТО.

Користуючись нагодою, керівник проекту Леонід Дорошенко подякував місцеві владі за допомогу в організації акції та розповів історію виникнення проекту.

У 2016-му році дівчинка з прифронтового Покровська Лілія Дорошенко запропонувала всім дітям України намалювати "Картину миру", кожен пазл якої представлятиме окрему область. Потрібно було намалювати усміхнені та щасливі обличчя українців, щоб і життя було таким же позитивним. Згодом Міністр культури України запропонував завезти це полотно до всіх обласних центрів. Так, кожен підходив та робив мазок пензликом. Його фіксували представники Національної  Книги рекордів України, а потім вручили відповідний сертифікат, – додав пан Леонід.

Вже завтра величезне полотно поїде до Чернівців, а завершиться акція на День незалежності України – 24 серпня, коли картину повернуть назад до Покровська.

 

 

Прокоментувати:

СОЦІУМ

24.03.2024 soroka
Класичний університет Тернополя відтепер співпрацює з Люблінською Політехнікою
У четвер, 21 березня 2024 року ректор Західноукраїнського національного університету Оксана Десятнюк підписала договір про…

Подорож вихідного дня

15.10.2021 soroka
Монастирок на Тернопільщині притягує і мандрівників, і пересічних людей, і глибоко віруючих
Монастирок – маленьке село в Борщівському районі, розташоване у надзвичайно мальовничій місцевості поблизу Касперівського каньйону.…

Місто в кадрі

DSC_3800.jpg

Наші_контакти

Про_нас

Інформаційно-аналітичний портал «СОРОКА» з 2013 року висвітлює життя Тернополя та області, розповідає актуальні новини, зачіпає проблемні теми та знайомить з цікавими краянами.