Переклад культових рок-хітів презентували у тернопільському «Бункермузі» (фото)

Опубліковано в Історія тижня 09.08.2017

Книгу перекладів легендарних рок-пісень минулого століття презентували вчора, 8 серпня, у галереї «Бункермуз».

Авторами видання є відомі українські медіа-експерти Олег Пастухов та Андрій Куликов. Послухати трансформації улюблених піснень прийшло чимало поціновувачів.

«Бог дав рок-н-ролл тобі» – це понад сто поетичних перекладів рок-пісень гуртів Beatles, Pink Floyd, Led Zeppelin, Black Sabbath, Deep Purple, Queen та інших легенд світового року.

Олег Пастухов розповів, що разом з Андрієм Куликовим одразу не задумували видання як антологію, а просто перекладали відомі пісні, які самі полюбляють слухати. Ідею створення такої книги "виношували" довго і хотіли, щоб переклади були вдалі не лише у мовностилістичному плані, але й були ритмічними, придатними для співу.

Також автор книги поділився, що перекладати англійські тексти – справа не з легких.

- Бувало так, що деякі пісні навіть якщо почав перекладати, то довелось покинути. Деякі з них є дуже складними для перекладу, вони містять гру слів, тому вийшло б помилкове тлумачення тексту, а спотворювати легендарні хіти, я вважаю, неправильно, – додав пан Олег.

Спершу співавтори хотіли, аби у виданні був і англійський варіант пісні, і відповідний уривок перекладу українською мовою, однак з певних технічних причин так не вдалось зробити.

На закінчення Олег Пастухов поділився планами на майбутнє і сказав, що, ймовірно,  вийде і друга частина видання, оскільки пісень, які хочеться подарувати людям, є досить багато.

Гості заходу розкупили майже всі книги, які автор привіз із собою на презентацію. Придбати видання можна також на однойменній сторінці у Facebook.

 

 

 

 

Прокоментувати:

СОЦІУМ

18.04.2024 soroka
Українська команда Тернопільщини відремонтувала три автівки для Сил спеціальних операцій
Волонтерський штаб «Українська команда» в Тернопільській області відремонтував Силам спеціальних операцій ЗСУ 3 автомобілі. Вони…

Подорож вихідного дня

15.10.2021 soroka
Монастирок на Тернопільщині притягує і мандрівників, і пересічних людей, і глибоко віруючих
Монастирок – маленьке село в Борщівському районі, розташоване у надзвичайно мальовничій місцевості поблизу Касперівського каньйону.…

Місто в кадрі

DSC_3818.jpg

Наші_контакти

Про_нас

Інформаційно-аналітичний портал «СОРОКА» з 2013 року висвітлює життя Тернополя та області, розповідає актуальні новини, зачіпає проблемні теми та знайомить з цікавими краянами.