Тернопільщина прийняла на відпочинок 35 дітей з Мар'їнки

Опубліковано в Історія тижня 04.08.2017

Вчора, 3 липня, до Тернополя прибули 35 дітей з прифронтової території Донецька, а саме – з Мар’їнського району. На пероні залізничного вокзалу гостей зустрів начальник відділу сім’ї та молоді ТОДА Ігор Чорний. Діти впродовж трьох тижнів відпочиватимуть у таборі «Лісова пісня», що на Борщівщині, а також поїдуть на екскурсії у Кам’янець-Подільський, Тернопіль, Збараж та Зарваницю.

«Це не перша група, яка до нас приїжджає на відпочинок. Ми почали запрошувати дітей ще в 2015 році. З Мар’їнки діти приїхали вже другий раз. Минулого року ми взяли їх на оздоровчий відпочинок, де їм дуже сподобалось. Ось цього року ми вирішили знову допомогти дітям виїхати з зони бойових дій хоч на деякий час. Ми хочемо, щоб вони не лише відпочили, але й ознайомились з культурою, традиціями Тернопільщини та побували в історичних місцях. В середньому за літо в нас відпочиває близько 60 дітей з прифронтових територій», – повідомив Ігор Чорний.

«Ми їхали потягом 26 годин. Було дуже спекотно. Загалом з нашого села Степного приїхали відпочивати 15 дітей. В нас війна, стріляють. Я дуже хочу нарешті якихось позитивних емоцій, хочу зустріти нових друзів. Коли минулого року тут відпочивала, то дуже сподобалось, сподіваюсь, що цього разу буде так само», – поділилась 14-річна Ангеліна Шило.

Наразі 12 дітей з Луганської області перебувають на відпочинку в таборі «Лісовий», що в селі Скоморохи. У червні там відпочивало стільки ж дітей з Донеччини.

До слова, більше 900 дітей пільгових категорій з Тернопільської області вже оздоровлено за кошти обласного бюджету. За словами начальника відділу сім’ї та молоді ТОДА, до кінця літа за кошти обласного бюджету планують оздоровити  1360 дітей.

 

 

Прокоментувати:

СОЦІУМ

24.04.2024 soroka
Кличко зустрівся у Києві з мером Гамбурга і розповів про допомогу від німецького міста-побратима
Мер Києва Віталій Кличко зустрівся з мером Гамбурга Петером Ченчером і розповів про нову партію…

Подорож вихідного дня

15.10.2021 soroka
Монастирок на Тернопільщині притягує і мандрівників, і пересічних людей, і глибоко віруючих
Монастирок – маленьке село в Борщівському районі, розташоване у надзвичайно мальовничій місцевості поблизу Касперівського каньйону.…

Місто в кадрі

DSC_3820.jpg

Наші_контакти

Про_нас

Інформаційно-аналітичний портал «СОРОКА» з 2013 року висвітлює життя Тернополя та області, розповідає актуальні новини, зачіпає проблемні теми та знайомить з цікавими краянами.