У тернопільському «Бункермузі» розповіли про пішу експедицію Україною

Опубліковано в Історія тижня 28.07.2017

У галерею «Бункермузу» вчора, 27 липня, завітали львів’яни Сашко Брама та Андрій Бучко, які є авторами мистецько-дослідницького проекту «Enter UA».

З 2 червня хлопці вийшли у пішу експедицію Україною від Чопу до першого блок-посту на сході. Вони подорожують Україною та знімають ролики про цінності українських людей, їхні уявлення про добро і зло. На основі зібраних матеріалів буде створена музично-медійна вистава про українські цінності. Загалом Сашко та Андрій пройшли вже більше чотирьохсот кілометрів.

«Ідея виникла ще восени минулого року. Ми так довго думали робити це чи ні. Самі займаємось театром. Я – театральний режисер, а Андрій – актор. Ми вже багато проектів реалізували разом. І ось ми закинули всі свої справи і вирішили створювати щось нове, – розповів Сашко Брама і додав: – Найцікавіше у подорожі – те, що зранку ти прокидаєшся і не знаєш чим сьогодні закінчиться твій день, кого ти побачиш».

Значну частину грошей, які автори проекту збирали на подорож, витратили на техніку для зйомок. На харчування залишилось дуже мало. Хлопці розповіли, що мають спеціальні термоси, у які насипають гречану кашу і заливають її кип’ятком, щоб так варилась. 

Усі гості заходу мали змогу побачити кілька відео з експедиції хлопців. Деякі з них були досить смішними, а деякі змусили серйозно замислитись над життям українців.

Насамкінець автори проекту розповіли, що дуже хочуть на Полісся, адже там є багато «глухих» сіл, а також побувати в Чорнобилі.

Також хлопці потребують фінансової підтримки усіх небайдужих. Якщо Ви хочете їм допомогти, то переходьте у групу проекту в соціальній мережі «Facebook», де дізнаєтесь усі деталі.

Прокоментувати:

СОЦІУМ

24.03.2024 soroka
Класичний університет Тернополя відтепер співпрацює з Люблінською Політехнікою
У четвер, 21 березня 2024 року ректор Західноукраїнського національного університету Оксана Десятнюк підписала договір про…

Подорож вихідного дня

15.10.2021 soroka
Монастирок на Тернопільщині притягує і мандрівників, і пересічних людей, і глибоко віруючих
Монастирок – маленьке село в Борщівському районі, розташоване у надзвичайно мальовничій місцевості поблизу Касперівського каньйону.…

Місто в кадрі

5.jpg

Наші_контакти

Про_нас

Інформаційно-аналітичний портал «СОРОКА» з 2013 року висвітлює життя Тернополя та області, розповідає актуальні новини, зачіпає проблемні теми та знайомить з цікавими краянами.