Книгу «Діалоги з “нулів”» представили у Тернопільському прес-клубі

Опубліковано в Історія тижня 27.07.2017

Сьогодні, 27 липня, з офіційною презентацією книги «Діалоги з “нулів”» до Тернопільського прес-клубу завітав полковник, координатор групи «Інформаційний спротив» Костянтин Машовець.

Книга являє собою збірку коротких оповідань, які автор написав після перебування в зоні АТО.

За словами пана Костянтина, одразу видавати книгу він не планував, а писав короткі діалоги, повернувшись з війни, лише для себе. Одного разу друг порадив йому розмістити свої напрацювання у соціальній мережі «Facebook». Ці короткі історії викликали значний резонанс, тисячі лайків та репостів, на що автор спочатку навіть не сподівався. Згодом Констянтин перетворив ці короткі діалоги у трохи більші закінчені оповідання і видав їх у збірці.

«За порадами друзів та близьких я був просто змушений видати історії у вигляді збірки. Безпосередньо робота над книгою тривала десь 4 місяці. Я узагальнював діалоги та оповідання. Друкарня у Запоріжжі погодилась надрукувати видання. Знайомий військовослужбовець, який займається бізнесом, допоміг фінансовими ресурсами і ми видали цю збірку. Я не очікував, що за перший же тиждень так швидко продадуть 1000 примірників, – розповів Костянтин Машовець і додав: – Загалом у моєму ”Фейсбуці” 35 000 підписників, тому вихід книги став важливим етапом у моїй творчій та службовій діяльності».

За словами автора, збірка «Діалоги з “нулів”» складена без жодних політичних вподобань чи будь-яких обмежень. Події в книжці – це такий собі «мікс» того, що автор бачив в АТО, а також того, що він вигадав. Близько 70-80 % – творча фантазія Костянтина. Історії написані і російською мовою, і українською, і суржиком. Автор зробив це для того, щоб максимально точно та реалістично передати те, що відбувається на передовій.

Під час розмови Костянтин розповів і про свої відчуття після повернення з АТО.

«Коли я приїхав у 2014 році до Києва і вийшов на вокзалі, то це було як з однієї планети переїжджаєш на іншу. Ще шість годин тому я бачив поранених і вбитих, а тепер на мирній землі дівчата в міні-спідницях сидять в кафе так, ніби нічого не відбувається. Взагалі на війні і страшне, і смішне вони поруч знаходяться».  

Також разом із автором видання на презентацію приїхали його дружина Оксана, яка займається промоцією книги, та колишній розвідник, снайпер 25-ї окремої повітряно-десантної бригади Віктор Бойко. Віктор – один із тих, хто послугував прототипом для книги, але у змісті його перейменували на розвідника Васю.

«Коли  я почав читати збірку Костянтина, то побачив, що він дещо змінив, але передав мій характер, норов, зусилля, яких я докладав в АТО. Мені часто доводилось керувати групою. Я виводив її на завдання і приводив назад живою. Одна із самих доцільних розповідей, які подав Костянтин у книзі, це те, як ми підірвали залізничну колію від Ясинюватої до Авдіївки. Ми це зробили на території сепаратистів. На наступний день ми пішли ще глибше: так, що можна було розгледіти позиції ворогів. Там ми зробили великий «бабах», такий, що вони запам’ятали його на все життя», – поділився Віктор Бойко.

Пані Оксана зазначила, що найбільше у зоні АТО бійці потребують соціальних консультацій, психологічної адаптації до життя.

Серед іншого на презентації книги говорили про функціонування державної мови у всіх сферах діяльності суспільства. Костянтин сказав, що необхідно зробити українську мову панівною на всій території. Таким чином ми виб’ємо один із інструментів у ворога з рук.

З презентацією своєї книги Костянтин Машовець побував вже в піцерії «Піца від ветеранів», що в Києві, а також у львівській ресторації «Патріот». Надалі книгу офіційно представлять у Харкові, Полтаві, Дніпрі, Одесі.

Автор також поділився планами на майбутнє і розповів, що восени планує видати другу частину збірки, яка складатиметься із десяти оповідань.

До слова, Костянтин Машовець також є співавтором аналітично-експертного дослідження «Вторгнення в Україну».

 

Прокоментувати:

СОЦІУМ

24.03.2024 soroka
Класичний університет Тернополя відтепер співпрацює з Люблінською Політехнікою
У четвер, 21 березня 2024 року ректор Західноукраїнського національного університету Оксана Десятнюк підписала договір про…

Подорож вихідного дня

15.10.2021 soroka
Монастирок на Тернопільщині притягує і мандрівників, і пересічних людей, і глибоко віруючих
Монастирок – маленьке село в Борщівському районі, розташоване у надзвичайно мальовничій місцевості поблизу Касперівського каньйону.…

Місто в кадрі

DSC_3800.jpg

Наші_контакти

Про_нас

Інформаційно-аналітичний портал «СОРОКА» з 2013 року висвітлює життя Тернополя та області, розповідає актуальні новини, зачіпає проблемні теми та знайомить з цікавими краянами.