Творча зустріч з Василем Тадеєвим відбулась у тернопільському «Домі книги»

Опубліковано в Історія тижня 27.07.2017

Уже традиційно щовівторка у «Домі книги» відбуваються зустрічі з відомими письменниками та перекладачами. Цього тижня у книгарню завітав автор низки наукових книг, викладач та перекладач Василь Тадеєв. Модератором заходу був літератор Юрій Вітяк.

Здобутки Василя Олександровича у математиці значні, адже він створив комплект підручників з геометрії, низку методичних матеріалів зі шкільної математики, переклав українською мовою і відредагував багато навчальних видань. Він почав писати свою першу книгу ще на другому курсі університету після того, як прослухав курс проективної геометрії.

Одним із найуспішніших видань Василя Тадеєва є переклад науково-популярного видання Я. І. Перельмана «Захоплююча фізика».

За словами автора, ця книга дуже зацікавила його ще в студентські роки.

«Перша моя зустріч з Перельманом  відбулася дуже давно. Колись в свій час я навчався у фізико-математичному ліцеї Київського університету. Там в одного з учнів виявилась ця книжка Захоплююча фізика.  З часом ми записались в черги, щоб кожен міг хоч по дві години її читати».

Серед іншого Василь Тадеєв розповів про те, що три роки працював радником на математичному факультеті у місті Гуантанамо (республіка Куба).

«Я закордоном був. Я знаю що це означає, але мене закордон калачем не заманиш. Не тому, що там погано, там було досить добре. Просто в іншій країні ти ніколи не будеш вдома. Ти завжди будеш там незрозуміло як», — поділився автор.

 

 

Прокоментувати:

СОЦІУМ

24.03.2024 soroka
Класичний університет Тернополя відтепер співпрацює з Люблінською Політехнікою
У четвер, 21 березня 2024 року ректор Західноукраїнського національного університету Оксана Десятнюк підписала договір про…

Подорож вихідного дня

15.10.2021 soroka
Монастирок на Тернопільщині притягує і мандрівників, і пересічних людей, і глибоко віруючих
Монастирок – маленьке село в Борщівському районі, розташоване у надзвичайно мальовничій місцевості поблизу Касперівського каньйону.…

Місто в кадрі

MaPq8GwEnww.jpg

Наші_контакти

Про_нас

Інформаційно-аналітичний портал «СОРОКА» з 2013 року висвітлює життя Тернополя та області, розповідає актуальні новини, зачіпає проблемні теми та знайомить з цікавими краянами.