У Тернополі просто неба показали дизайнерський одяг (Фоторепортаж)

Опубліковано в Історія тижня 31.08.2016

12 дизайнерів з Тернополя, Львова та столиці представили свої колекції тернополянам на традиційних тернопільських Днях моди. Відбувся модний показ напередодні Дня міста, 27 серпня, на Театральному майдані.

-         Відбувся показ і я задоволена тим, що ми змогли здійснити ту нашу давню мрію – провести відкритий показ для тернополян на вулиці, на головній площі міста, – підсумувала організатор Днів моди Марія Гудима. – Дизайнери були різнопланові – більш близькі до класики, сучасні, авангардні. Але я думаю, кожен, хто прийшов, зміг для себе вибрати те, що йому подобається. Ми так і хотіли – охопити максимальну кількість дизайнерів для того, щоб запропонувати різні варіанти одягу, стилю. І акцент ми цього року робили саме на етноколекції, адже напередодні відзначили День незалежності.

Продемонстрували колекції тернопільські дизайнери, а також запрошені модельєри зі Львова та Києва. Загалом – більше 15 колекцій, серед яких – «Барвиста вишиванка», «Чичері» (Анастасія Василик), одяг з магазину «Вишиванка» (ТВЦ «Атріум»), сукні з мотивами вишивки Західного Поділля Ірини Цісецької, «Волошки у житі» Оксани Чмиленко і Катерини Гейди, «Етношик», одяг студії Vovk, колекція хутра від бутіка «Dipol», «Вінтерфелл» Елли Ковтун, дизайнерський одяг Лілії Братусь, колекції «Гетьманівна» і «Мольфарка» студентів відділення дизайну Галицького коледжу імені В. Чорновола (керівник Оксана Грицай).

Розпочали модне свято із українських вишиванок, які пережили тисячі років. Так, тернополянам показали жіночі строї Тернопільщини кінця ХІХ – поч. ХХ ст. із фондів Тернопільського обласного краєзнавчого музею «Від витоків».

А от надзвичайно вразила усіх присутніх унікальна колекція «Рушників» Олександри Теліженко, дизайнерки, вишиванки якої носять Юлія Тимошенко, Віктор Ющенко, Міла Йовович. А колекція вишиваних суконь О. Теліженко, яку продемонстрували викладачі Галицького коледжу, стала грандіозним завершенням свята.

Варто зазначити, що усі образи моделей (макіяж, зачіски), які виходили на подіум, створені працівниками відділення дизайну Галицького коледжу та майстрами салону краси «Таміла».

Вже наступні Дні моди, з надією зазначили організатори, можливо, пройдуть на ще більшій відкритій сцені – на Співочому полі. Однак де б вони не відбувалися, Дні моди у Тернополі – це вже добра традиція.

 

Прокоментувати:

СОЦІУМ

24.03.2024 soroka
Класичний університет Тернополя відтепер співпрацює з Люблінською Політехнікою
У четвер, 21 березня 2024 року ректор Західноукраїнського національного університету Оксана Десятнюк підписала договір про…

Подорож вихідного дня

15.10.2021 soroka
Монастирок на Тернопільщині притягує і мандрівників, і пересічних людей, і глибоко віруючих
Монастирок – маленьке село в Борщівському районі, розташоване у надзвичайно мальовничій місцевості поблизу Касперівського каньйону.…

Місто в кадрі

DSC_3777.jpg

Наші_контакти

Про_нас

Інформаційно-аналітичний портал «СОРОКА» з 2013 року висвітлює життя Тернополя та області, розповідає актуальні новини, зачіпає проблемні теми та знайомить з цікавими краянами.