Версія для друку

Михайло Головко: Міжнародний валютний фонд отримує від України більше грошей, аніж їй позичає

Опубліковано в Політика Автор  12.01.2018
Впродовж 2018 року «боргова яма», в яку українців привела нинішня влада, лише зросте, оскільки на виплату кредитів, взятих у Міжнародного валютного фонду, у новому році з українського бюджету піде близько 130,2 мільярдів гривень.
Як зазначає народний депутат від фракції ВО «Свобода» Михайло Головко, МВФ отримує більше коштів аніж видає нашій державі:
- У цьому році Україна погасила близько 1,3 мільярдів доларів. При цьому наша держава отримала протягом року від МВФ один транш на 1 мільярд доларів. Тобто Україна платить МВФ більше, ніж отримує від нього. Крім того, нинішня влада хоче збільшити «боргову яму», оскільки має намір у прийдешньому році залучити ще 3,5 мільярдів доларів від МВФ. А для того, щоб отримати ці гроші ми повинні дотримуватися всіх умов Меморандуму про співробітництво України й Міжнародного валютного фонду, зокрема передбачається: запровадити ринок землі, тобто, розпочати розпродаж найціннішого майна українського народу; запровадити приватизацію держмайна, відповідний законопроект вже готується до остаточного ухвалення. Також за договором з МВФ необхідно підняти ціни на газ для населення до європейського рівня, і це без відповідного підняття заробітних плат, пенсій, інших доходів. Окрім таких кроків, спрямованих на цілковите зубожіння українського народу, з кишень громадян витягнуть ще додаткові гроші: ціни на електроенергію цьогоріч зростуть на 16%, - пояснює нардеп Михайло Головко.
Свободівець також наголосив, що бюджет 2018-го року має великі вади та недоліки, адже ним передбачено, що зростання української економіки очікується на рівні всього лише 3%. В той самий час, рівень інфляції складатиме 9%, щоправда, європейські аналітики підрахували: реально він сягне аж 15%.
Та це ще не усі неприємності, яких можна очікувати. Як пояснив Михайло Головко, якщо РФ виграє суди проти Нафтогазу і «боргу Януковича» у розмірі 3 мільярдів доларів, то курс цієї валюти сягне більше 30 гривень. Це ж стверджують і експерти МВФ.
- Нинішня влада розпочала масштабну кампанію, метою якої є довести систематичними позичками та політичними кроками український народ до цілковитого зубожіння. «Боргова яма», в яку українців все більше затягує Президент та Прем’єр-міністр, може стати не кращою, аніж за правління Януковича. Хочеться вірити, що Україна в майбутньому принаймні не судитиметься у європейських судах щодо боргів Прем’єра та Президента, - обурюється Михайло Головко.