Версія для друку

Віктор Овчарук: «Першочерговим обов’язком органів місцевого самоврядування є захист інтересів громади»

Опубліковано в Політика Автор  29.12.2017
На цьому наголосив голова обласної ради Віктор Овчарук під час засідання Тернопільської обласної асоціації органів місцевого самоврядування «Ради Тернопільщини».

Учасники зустрічі вели мову про входження до складу постійних комісій Всеукраїнської асоціації органів місцевого самоврядування «Українська асоціація районних та обласних рад», а також підбили підсумки року, що минає, обговорили проблемні питання соціально-економічного розвитку області.

«2017-ий став роком реального впровадження реформ, - наголосив Віктор Овчарук. – Зміни стали відчутними в усіх галузях та напрямках. В області створено 40 об’єднаних територіальних громад, і більшість з них успішно працює, Значно зросли бюджети громад, вони мають можливість відкривати ЦНАПи, відділення поліції, пожежної охорони, медичної допомоги, ремонтувати дороги. Такі позитивні зміни відбуваються в усій області, і це є конкретним результатом адміністративної реформи, діяльності органів місцевого самоврядування, найпершим обов’язком яких є захист інтересів громади».

На зустрічі обговорювалися і проблемні питання, які виникають на місцях під час впровадження освітньої, медичної реформ, формування мережі закладів галузей охорони здоров?я, освіти, культури, системи житлово-комунального господарства, управління ними.

«Це непроста та копітка робота, - зазначив Віктор Овчарук. – Успіх реформ залежить від багатьох чинників, серед яких – і донесення їх суті до громади, обговорення з нею проблемних моментів, спільний пошук оптимального рішення. І у цьому напрямку вагомою є діяльність органів місцевого самоврядування, які обрала громада і яким делегувала прийняття управлінських рішень».

Голова обласної ради поінформував присутніх про роботу обласної ради, діяльність депутатських комісій, прийняті рішення тощо. А також закликав до спільної праці на благо громади Тернопільщини.