Версія для друку

Вишнівецька ОТГ отримала «територіальне поповнення» (фото, відео)

Опубліковано в Політика Автор  25.12.2017
До складу Вишнівецької ОТГ приєднаються ще два  села Збаразького району – Лози і Кривчики, які знаходяться в підпорядкуванні Лозівської сільської ради.

Їхні жителі ще з лютого місяця виявили бажання стати частиною об’єднаної територіальної громади, проте, до думки людей не хотіли прислухатись ані сільський голова, ані місцеві депутати.

Як розповідають лозівчани, впродовж декількох років вони були незадоволені роботою сільської ради. Справа в тому, що на території сіл працюють ковбасний та рибний цехи, є паї та телевишка, котрі приносять до місцевого бюджету чималі кошти. Проте, на ділі їх ніхто не бачить, адже над вирішенням проблем Лозівська сільрада не працює. Людям доводиться самим вкладати зароблені гроші у село, зокрема, на ремонт доріг.

Натомість досягнення Вишнівецької ОТГ та старання селищного голови Володимира Кравця ще більше переконали односельчан у бажанні приєднатись до громади.

- Зараз на території всієї України проходить реформа децентралізації. Сусіднє містечко Вишнівець об’єдналось в громаду ще в 2016 році. Наше село також хотіло приєднатись, однак, сільський голова Анатолій Мусій пообіцяв, що спершу ми подивимось, як у них поведеться і якщо все буде добре, тоді й ми перейдемо до складу Вишнівецької ОТГ. Однак, вже через деякий час сільський голова і депутати змінили свою думку. Щоб якось повпливати на ситуацію, наші односельчани створили ініціативну групу, провели опитування в селі. Більше 70% людей хотіли приєднатись до Вишнівецької громади, адже у ній дійсно відбуваються зміни на краще. Крім того, її очолює хороший голова – Кравець Володимир Васильович. Він людина слова і ще до реформи децентралізації неодноразово допомагав нашому селу: виділяв гроші на церкву та на школу. Володимир Васильович переймається проблемами і життям людей. Тому ми хочемо приєднатись до Вишнівецької громади, щоб наше село отримало справжнього господаря, який наведе лад. Боляче спостерігати як весь світ іде вперед, а ми досі залишаємось в радянських часах, - ділиться жителька села Лози Інна Горошко.

  Саме завдяки зусиллям ініціативної групи, до складу якої увійшли 11 мешканців з Ліз та Кривчиків, депутати сільської ради на чолі з головою прислухались до думки людей.

   - До нас звернулась ініціативна група з письмовою заявою про об’єднання Лозівської сільської ради з Вишнівецькою громадою. Хочу сказати, що я разом із головою Вишнівецької ОТГ Володимиром Кравцем була присутня на зборах сіл Лози та Кривчики. Присутні проголосували за приєднання до Вишнівецької ОТГ, але щоб врахувати думку усіх мешканців цих двох сіл, було створено ініціативну групу, яка разом із сільськими депутатами проведе опитування. На основі результатів такого голосування, враховуючи думку людей, має відбутись сесія Лозівської сільської ради, де депутати і скажуть вирішальне слово,  - розповідає заступник Вишнівецького селищного голови Юлія Цимбалюк.

    Оскільки за результатами проведеного голосування понад 70% жителів сіл  виявили бажання приєднатись до Вишнівецької ОТГ, 20 грудня відбулась сесія Лозівської сільської ради, під час якої більшість присутніх депутатів проголосувала за вступ до Вишнівецької об’єднаної територіальної громади. І хоч рішення було прийняте не без обурення та суперечок, вже скоро села Лози та Кривчики зможуть відчути всі переваги децентралізації.