Закон щодо індивідуальних лічильників природного газу - блискуча перемога над газовим лобі олігархів! – укропівець Андрій Цибульський

Опубліковано в Політика Автор  22.12.2017
УКРОП домігся ухвалення закону щодо індивідуальних лічильників природного газу.

21 грудня Верховна Рада ухвалила проект закону № 5722 «Про внесення змін до Закону України «Про забезпечення комерційного обліку природного газу» щодо порядку встановлення лічильників споживачам природного газу». Документ ухвалили за основу та в цілому 325 голосами.

- Депутати схаменулися, адже зрозуміли, що люди просто не пробачать очільникам фракцій, які, з одного боку, заявляють про захист простих громадян, а з іншого – дозволяють газовим монополістам законно відключати споживачів природного газу, – розповів голова політради УКРОПу, народний депутат Тарас Батенко, коментуючи ухвалення закону.

За його словами, це можна назвати блискучою перемогою сесійної зали над газовим лобі олігархів, які прагнули провалити законопроект.

- Це те добро, яке ми даємо людям, той позитив, на якому хотілося б закінчити рік, – підкреслив укропівець.

Як зазначив голова Тернопільського обласного осередку партії УКРОП, депутат Тернопільської обласної ради Андрій Цкибульський, прийняття законопроекту ще один крок на захисті населення.

- Зараз вкрай важливо нам проінформувати тут на місцях населення про прийняття цього законопроекту. Відтак, люди зможуть згідно чинного законодавства улагодити питання щодо встановлення загальнобудинкових лічильників, котрі дадуть можливість не переплачувати за спожитий газ. Більше того, тепер мешканці багатоповерхівок самі вирішуватимуть чи потрібно в їхньому будинку встановлювати лічильника, чи ні. Також згідно прийнятого закону передбачений і механізм компенсації за встановлення індивідуальних лічильників з боку газопостачальників, - пояснює Андрій Цибульський.

Проект закону щодо комерційного обліку природного газу забороняє газорозподільним компаніям встановлювати загальнобудинкові лічильники без згоди співвласників багатоквартирних будинків.

Після набуття законом чинності термін встановлення лічильників для побутових споживачів пролонгується до 1 січня 2021 року.

19 грудня парламент провалив голосування за проект закону № 5722-д «Про внесення змін до Закону України «Про забезпечення комерційного обліку природного газу» щодо порядку встановлення лічильників споживачам природного газу».

Тоді для ухвалення документа забракло голосів депутатів, незважаючи на те, що профільний комітет рекомендував Верховній Раді ухвалити законодавчу ініціативу за основу та в цілому.

Законопроект спільно напрацювали представники різних фракцій парламенту, за участі народних депутатів з УКРОПу.

Раніше члени міжфракційного об'єднання УКРОП відкликали з парламенту власний варіант законопроекту щодо індивідуальних лічильників на користь консолідованого документа, який мав більше шансів отримати достатню кількість голосів

Прокоментувати:

СОЦІУМ

24.03.2024 soroka
Класичний університет Тернополя відтепер співпрацює з Люблінською Політехнікою
У четвер, 21 березня 2024 року ректор Західноукраїнського національного університету Оксана Десятнюк підписала договір про…

Подорож вихідного дня

15.10.2021 soroka
Монастирок на Тернопільщині притягує і мандрівників, і пересічних людей, і глибоко віруючих
Монастирок – маленьке село в Борщівському районі, розташоване у надзвичайно мальовничій місцевості поблизу Касперівського каньйону.…

Місто в кадрі

DSC_3818.jpg

Наші_контакти

Про_нас

Інформаційно-аналітичний портал «СОРОКА» з 2013 року висвітлює життя Тернополя та області, розповідає актуальні новини, зачіпає проблемні теми та знайомить з цікавими краянами.