За ініціативи очільника тернопільської «Свободи» в області не виступатимуть «гастролери-любителі» РФ

Опубліковано в Політика Автор  16.12.2017
На черговій сесії Тернопільської обласної ради, у п’ятницю 8 грудня, більшість від депутатського корпусу підтримала ініціативу Голови фракції ВО «Свобода» в облраді Олега Сиротюка щодо заборони виступів акторів та музикантів, які гастролюють на території РФ та тимчасово окупованих територіях України.

Загалом, питання заборони проведення концертів та інших розважальних заходів артистами, які систематично гастролюють на території РФ, тим самим проявляючи повну зневагу до державних інтересів та зраджуючи національній гідності, постало ще у жовтні цього року. Саме тоді до Тернополя мав приїхати скандальний Сергій Бабкін, який неодноразово виступав в РФ та окупованому Криму.

З огляду на це, очільник ВО «Свобода» у Тернопільській області Олег Сиротюк зареєстрував депутатське звернення до голови Тернопільської обласної ради та голови комісії з питань духовності, культури, свободи слова, інформації та розвитку громадянського суспільства.

У своєму документі свободівець наголосив, що керівництво області повинне зробити усе можливе, аби скасувати концерт Сергія Бабкіна в місті, оскільки його виступ – не що інше, аніж«факт поширення та сприяння сепаратистським настроям в Тернопільській області».

Також в депутатському зверненні Олег Сиротюк запропонував розглянути проект рішення, котрий заборонятиме проведення розважальних заходів музичними та театральними виконавцями, які гастролюють в РФ та окупованих частинах України, в той час, коли на сході держави досі триває російсько-українська війна.

На думку свободівця, такі дії допоможуть захистити національний інформаційний простір, зменшити рівень світоглядного впливу представників театральної та концертної діяльності, котрі здійснюють популяризацію сепаратистських та окупаційних сил на українців.

В результаті, на черговій сесії Тернопільської обласної ради 38 депутатів проголосували за основу та в цілому проект під номером 792:

«Про заборону проведення концертів та інших розважальних заходів в обласних комунальних закладах та на території області організаціями та окремими особами театральної та концертної діяльності, котрі здійснюють свою діяльність, проводять концерти, гастролі, беруть участь у різноманітних розважальних заходах на території Російської Федерації та тимчасово окупованих територіях України під час російсько-української війни».

Прокоментувати:

СОЦІУМ

23.04.2024 soroka
Єгері 68 бригади знищують «тернопільськими» FPV дронами ворожу спецтехніку - Сергій Надал
Герої захисники з 68-ї єгерської бригади знищують ворожу спецтехніку «тернопільськими дронами». Відповідне відео у соцмережах…

Подорож вихідного дня

15.10.2021 soroka
Монастирок на Тернопільщині притягує і мандрівників, і пересічних людей, і глибоко віруючих
Монастирок – маленьке село в Борщівському районі, розташоване у надзвичайно мальовничій місцевості поблизу Касперівського каньйону.…

Місто в кадрі

gGB9wzgvs24.jpg

Наші_контакти

Про_нас

Інформаційно-аналітичний портал «СОРОКА» з 2013 року висвітлює життя Тернополя та області, розповідає актуальні новини, зачіпає проблемні теми та знайомить з цікавими краянами.