Укропівці і надалі запобігають можливим махінаціям із генпланом Тернополя

Опубліковано в Соціум 19.01.2018

У Тернополі влада намагається продовжити маніпуляції з головним містобудівним документом – генпланом. Про це заявляють місцеві укропівці.

16 січня у стінах міськради відбулась погоджувальна комісія щодо спірних додаткових пропозицій та змін, які хочуть внести до Генплану. Зокрема, розглядались питання щодо забудови ринку «Оріон» (алейки, на якій незаконно зрізували дерева); частини ринку на вулиці 15 квітня щодо зміни її цільового призначення; деяких місць для паркування тощо.

Згідно чинного законодавства влада мала би повідомити громадськість про слухання, однак, вона вирішила обійти закон та перехитрити населення міста, опублікувавши інформацію в окремому розділі свого офіційного сайту:

- 16 січня відбулась погоджувальна комісія, на якій розглядались спірні питання по змінах до генплану міста, - пояснила ситуацію член тернопільського осередку політичної партії «УКРОП» Юлія Мамчак. - Їх було не дуже багато, адже громадські слухання, про які повідомила нам юрист міської ради Остапчук, відбувалися до 31 грудня 2017 року. Проте, вони були оголошені лише на сайті міської ради в розділі «Генеральний план м. Тернополя», а не на основній сторінці. Тому, про них не знали ані громадськість, ані окремі депутати. Як результат, не було можливості внести зауваження чи пропозиції по спірних питаннях. У зв’язку з такою ситуацією ми написали та зареєстрували звернення на урядовому порталі України з вимогою провести дійсно відкриті громадські слухання, котрі забезпечили б розгляд спірних питань в режимі діалогу, а не одностороннього голосування. На щастя, вже після того, як ми опублікували інформацію, на сайті Тернопільської міської ради з’явилося повідомлення про продовження збору зауважень включно до 30 січня.

За словами укропівки, долучився до вирішення такої ситуації очільник «УКРОПУ» в Тернопільській області, депутат облради Андрій Цибульський, який допоміг оформити звернення на урядовий портал.

- Ми були здивовані, що знову почали відбуватися незрозумілі речі щодо генплану. Так, були проведені громадські слухання, про які ніхто не знав. Своєрідна «класика жанру» Тернопільської міської ради. Наше завдання в цій ситуації наступне: ми зобов’язані проінформувати громадськість, що зараз тривають слухання, а також захистити мешканців та місто від протиправних дій зі сторони міської ради. Цю справу потрібно розголосити, щоб люди мали змогу відстояти свої права та інтереси або ж вберегти земельну ділянку у своєму дворі чи, скажімо, в парку від незаконних забудов. Адже будь-яке приховування інформації в подальшому тягне за собою непорозуміння та безкарність чиновників. Саме тому ми триматимемо руку на пульсі: відвідуватимемо різні наради та збори, - наголосив Андрій Цибульський.

Укропівець зауважив, що поки залишаються незрозумілими справжні наміри депутатів, котрі бажали тихцем провести громадські слухання щодо змін до генплану, враховуючи той факт, що містобудівний документ міська рада прийняла всього рік тому.

Прокоментувати:

СОЦІУМ

24.04.2024 soroka
Кличко зустрівся у Києві з мером Гамбурга і розповів про допомогу від німецького міста-побратима
Мер Києва Віталій Кличко зустрівся з мером Гамбурга Петером Ченчером і розповів про нову партію…

Подорож вихідного дня

15.10.2021 soroka
Монастирок на Тернопільщині притягує і мандрівників, і пересічних людей, і глибоко віруючих
Монастирок – маленьке село в Борщівському районі, розташоване у надзвичайно мальовничій місцевості поблизу Касперівського каньйону.…

Місто в кадрі

VuwU5xVlQYg.jpg

Наші_контакти

Про_нас

Інформаційно-аналітичний портал «СОРОКА» з 2013 року висвітлює життя Тернополя та області, розповідає актуальні новини, зачіпає проблемні теми та знайомить з цікавими краянами.