Вишнівецька ОТГ — одна з перших в Україні, де ухвалено програму розвитку підприємництва

Опубліковано в Соціум 12.01.2018
На сесії Вишнівецької селищної ради під головуванням Володимира Кравця ухвалили Програму розвитку малого та середнього підприємництва на період 2018-2019 років.

Її розробила робоча група у рамках Меморандуму про співпрацю між Вишнівецькою селищною радою та Громадською організацією «Центр регіонального розвитку та права».

– Мета Програми розвитку малого та середнього підприємництва – сформувати сприятливе підприємницьке середовище, аби бізнес мав усі передумови для свого розвитку та реалізації проектів. Таким чином, ми намагатимемось боротись із тіньовим бізнесом. Ми пропонуватимемо співпрацю, щоб підприємець зрозумів, що краще офіційно зареєструватись, адже ОТГ буде його підтримувати. Завдяки цьому Вишнівецька ОТГ також отримуватиме надходження до бюджету. У рамках програми ми проведемо інвентаризацію усіх приміщень та земель, які є незатребуваними, аби створити реєстр. Якщо у підприємця виникне бажання працювати, ми покажемо, чи є вільні приміщення і запропонуємо їх. Ми будемо допомагати усім, хто має намір відкрити бізнес, але не знає певних механізмів, – розповідає заступник селищного голови Вишнівецької ОТГ з проектного менеджменту, інвестиційної діяльності та розвитку Сергій Волохатий.

За словами директора Центру регіонального розвитку і права Лариси Римар, становлення малого підприємництва в ОТГ могло б стати добрим стимулом для повернення молоді із закордону в Україну.

— Розвиток малого підприємництва в нашій країні — чи не одне з головних завдань, що стоїть перед державою і, зокрема територіальними громадами, — каже Лариса Римар. — Адже в умовах децентралізації саме мале підприємництво мало б дати поштовх розвитку ОТГ, стати однією з основ бюджетів громад.

Програму розвитку малого та середнього підприємництва у Вишнівці було розроблено в рамках проекту «Об’єднані територіальні громади – осередки розвитку малого підприємництва у сільській місцевості», який проваджується у Тернопільській області ГО «Центр регіонального розвитку та права» за підтримки Програми USAID «Лідерство в економічному врядуванні»,яку виконує Фонд Східна Європа та партнери.

Прокоментувати:

СОЦІУМ

16.04.2024 Катерина Шаблій
Від чого залежить комфорт дитини під час квартирного переїзду?
Зміна місця проживання — випробування не з легких. Якщо в сім'ї є діти, крім клопоту…

Подорож вихідного дня

15.10.2021 soroka
Монастирок на Тернопільщині притягує і мандрівників, і пересічних людей, і глибоко віруючих
Монастирок – маленьке село в Борщівському районі, розташоване у надзвичайно мальовничій місцевості поблизу Касперівського каньйону.…

Місто в кадрі

DSC_3777.jpg

Наші_контакти

Про_нас

Інформаційно-аналітичний портал «СОРОКА» з 2013 року висвітлює життя Тернополя та області, розповідає актуальні новини, зачіпає проблемні теми та знайомить з цікавими краянами.