Громада Вишнівця висадила калиновий «кордон» поблизу польського цвинтаря (фото)

Опубліковано в Соціум 15.12.2017
Силами працівників селищної ради, вчителів та активістів новоствореної громадської організації «ЦВІТ» («Центр Вишнівецьких ініціатив і трансформацій») у Вишнівці, біля старого польського кладовища, відбулася акція із висадження калинових кущів.

Близько 65-ти саджанців калини було посаджено вздовж дороги поблизу нещодавно розчищеного польського цвинтаря за участю представників «ЦВІТу», керівництва Вишнівецької ОТГ та вчителів місцевої загальноосвітньої школи. Також до акції долучилось й ПАП «Добрий самарянин», яке виділило необхідну техніку для розчищення околиць цвинтаря від старих дерев та чагарників.

Загалом до висадки калинового «кордону» довкола кладовища долучилось майже два десятки вишнівчан.

— Акція відбулася в рамках реалізації програми DOBRE і стала першим інтеграційний заходом. За сприяння мешканців Вишнівця, калинові деревця привезли зі Скалатського та Заложцівського лісництв, тому що на території Збаражчини не було потрібних кущів цієї рослини. Нові насадження стануть не лише окрасою території поблизу оновленого кладовища, адже, завдяки деревцям, ділянка дороги весною і влітку буде менше заростати бур’яном, — поділилася заступник Вишнівецького селищного голови Юлія Цимбалюк.

Юлія Миколаївна додала, що кошти на придбання калинових саджанців виділив один із уродженців Вишнівця.

Прокоментувати:

СОЦІУМ

18.03.2024 soroka
Володимир Кличко зустрівся із посадовцями Держдепартаменту США щодо термінової допомоги Україні, - Віталій Кличко
Всесвітньо відомий боксер Володимир Кличко відвідав США, де зустрівся із впливовими політиками та говорив про…

Подорож вихідного дня

15.10.2021 soroka
Монастирок на Тернопільщині притягує і мандрівників, і пересічних людей, і глибоко віруючих
Монастирок – маленьке село в Борщівському районі, розташоване у надзвичайно мальовничій місцевості поблизу Касперівського каньйону.…

Місто в кадрі

BRC6n2f9ZaU.jpg

Наші_контакти

Про_нас

Інформаційно-аналітичний портал «СОРОКА» з 2013 року висвітлює життя Тернополя та області, розповідає актуальні новини, зачіпає проблемні теми та знайомить з цікавими краянами.