Лілія Степ

Лілія Степ

Як повідомили у Тернопільському обласному центрі контролю та профілактики хвороб, за останній тиждень (11.03.–17.03.2024р.) кількість захворілих ГРВІ у порівнянні з попереднім тижнем зросла на 8,7% (4439 випадків проти 4084).
Питома вага дітей до 18 років серед хворих склала 59,6% (2645 ос.), школярів – 65,3% від усіх захворілих дітей (1726 ос.). У порівнянні з попереднім тижнем відмічається ріст захворюваності серед дітей на 11,7%, серед школярів – на 19,2%. Госпіталізовано за звітний тиждень 118 осіб, із них 46 дітей (39%). Кількість госпіталізованих зменшилась на 4,1%.
За тиждень зареєстровано 19 випадків захворювання на COVID-19, що складає 0,4% від загальної кількості всіх зареєстрованих випадків ГРВІ, та менше від минулого тижня на 5% (19 випадків проти 20).
За останній тиждень в області не зареєстровано летальних випадків від грипу, COVID-19. З початку епідсезону зареєстровано всього 18 летальних випадків внаслідок COVID-19, з них серед осіб старше 65 років – 15 випадків, не щеплених від COVID-19 – 16 та 1 летальний випадок внаслідок грипу А, не щеплений від грипу.
Станом на 18.03.2024р. всього щеплено проти грипу 4396 осіб.
Всього з початку епідсезону у вірусологічній лабораторії ОЦКПХ методом ПЛР обстежено 147 хворих, з них у 13 осіб (8,8%) позитивний результат: відповідно у 12 осіб виявлено фрагменти РНК вірусу грипу А, в 1 особи виявлено фрагменти РНК вірусу грипу В.

Чоловік переробляв пістолети під вогнепальну зброю та продавав. Також під час санкціонованого обшуку за місцем проживання фігуранта поліцейські виявили підакцизну продукцію.
Під час заходів з припинення незаконного обігу зброї співробітники відділення поліції №5 м.Підволочиськ виявили факт збуту переробленого пістолета. Було встановлено, що до злочину причетний житель Рівненської області. Вилучений речовий доказ було направлено на експертизу. Відповідно до її висновків, це гладкоствольна вогнепальна зброя виготовлена шляхом переробки із стартового пістолета.
Під час санкціонованого обшуку за місцем проживання фігуранта поліцейські виявили ще 2 пістолета з ознаками переробки, майже 50 саморобних набоїв, дві банки пороху по 200 грамів та знаряддя для виготовлення вогнепальної зброї.
Окрім цього, у помешканні чоловіка знайшли майже 420 літрів спирту та 1900 пачок сигарет без марок акцизного податку. Усі речові докази вилучено та направлено на експертизу.
Поліцейські встановлюють походження підакцизної продукції та зброї.
Слідчі оголосили підозру жителю Рівненщини за частиною 1 статті 263 ( незаконне поводження зі зброєю, бойовими припасами або вибуховими речовинами) Кримінального кодексу України. Санкція статті передбачає до семи років позбавлення волі.
Процесуальне керівництво у досудовому розслідуванні здійснює Теребовлянська місцева прокуратура.
 
Джерело: ГУНП у Тернопільській області

Потрапила до медзакладу в результаті аварії 16 березня й жителька Бережанської територіальної громади.

Жінка знаходилася на пішохідному переході, коли потрапила під колеса "Fiat Scudo", зазначили у ГУНП у Тернопільській області.

Її доправили до лікарні, а у водія взяли кров для перевірки на вміст алкоголю.

 

Фото: з відкритих джерел


17 березня у Тернополі слідчі зареєстрували автопригоду, в якій зіткнулися два автомобілі.
При виїзді слідчо-оперативної групи стало відомо, що на проспекті Степана Бандери водій автомобіля "BMW X5" врізався в "Daewoo Lanos", водій якого зупинився на червоний сигнал світлофора. У результаті незначні тілесні ушкодження отримав кермувальник "Daewoo Lanos", а водій іншого транспортного засобу втік, інформують у ГУНП у Тернопільській області.
Проте його місцеперебування встановили працівники управління патрульної поліції. Проходити огляд на стан алкогольного сп'яніння чоловік відмовився.

З 14 березня триває реєстрація для участі в національному мультипредметному тесті, яка триватиме до 11 квітня включно. Цьогоріч український центр оцінювання якості освіти забезпечить реєстрацію в безпаперовій формі, роблячи процес максимально зручним та доступним.

Для реєстрації вступникам потрібно:       

- самостійно створити персональний кабінет на сайті    УЦОЯО: https://my.testportal.gov.ua/registration/nmt
- зазначити реєстраційні дані;       
- завантажити сканкопії та/або фотокопії реєстраційних документів;
- надіслати внесену інформацію та копії документів на оброблення до регіонального центру оцінювання якості освіти;
- чекати повідомлення про успішну реєстрацію.

Детальніше про процедуру реєстрації за посиланням.


Алкоголь у крові показав газоаналізатор "Драгер" у водія, який сів за кермо автомобіля та збив перехожу. Аварія трапилася в с. Підгороднє, Тернопільського району 15 березня близько 16:50.
За попередньою інформацією, водій автомобіля "Volkswagen Passat" допустив наїзд на 22-річну дівчину, яка переходила дорогу в межах нерегульованого пішохідного переходу.
Її з тілесними ушкодженнями та переломом госпіталізували до лікарні. Водія, після того, як він пройшов освідування на стан алкогольного сп'яніння, затримали відповідно до статті 208 КПК.
 
Джерело: ГУНП у Тернопільській області

Як з’ясувалося, жінка в месенджері Telegram побачила оголошення про надання послуг із вирішення особистих проблем шляхом зняття «поробів». Написала незнайомці, яка пообіцяла їй допомогти. Спілкувалиcя вони упродовж трьох місяців онлайн.
«Ворожіння» відбувалося в декілька сеансів, кожен з яких коштував якусь певну суму грошей. В результаті жителька Тернопільського району перерахувала шахрайці 180 тисяч гривень.
 
 
 
Джерело: ГУНП у Тернопільській області

Нещодавно аналітичне видання «Слово і діло» оприлюднило матеріал про вартість гарячої ванни для мешканців різних міст. Проте вказана інформація у матеріалі щодо міста Тернополя  є недостовірною.

Відповідно до даних КП «Тернопільміськтеплокомуненерго», вартість куба гарячої води (1000 л) у Тернополі становить 80 грн. 58 коп. Автор у статті порівнював вартість об’єму ванни (160л). Відтак, при діючому тарифі у Тернополі вартість гарячої води однієї ванни вийде 12 грн.89 коп.

У відповідності до зазначених вартостей за такі ж об’єми гарячої води в інших містах, вказана ціна у Тернополі – одна з найнижчих в Україні.

З оприлюдненого у виданні «Слово і діло» матеріалу невідомо, звідки журналісти взяли інформацію про вартість куба гарячої води в містах, у т.ч. у Тернополі. Звертаємося до видання надати роз’яснення з даного питання та оприлюднити спростування.

 

Джерело: ТМР


У березні співробітниками управління стратегічних розслідувань в Тернопільській області скасовано 9 тендерних закупівель органів державної влади та місцевого самоврядування на загальну суму 184 млн 73 тис. грн.
 
Окрім цього, скеровано 21 лист для перегляду доцільності проведення публічних закупівель чи приведення документації до належних вимог відповідно до чинного законодавства України, на загальну суму 430 млн 733 тис. грн.
Також, за результатами перевірки співробітниками УСР в Тернопільській області тендерних закупівель, внесено відомості до ЄРДР та розпочато 4 кримінальних проваджень за фактом привласнення/розтрати бюджетних коштів. 
Попередньо встановлена сума збитків по вищевказаних кримінальних провадженнях становить 4 млн 670 тис. грн.
 
Джерело: ТОВА

У четвер, 14 березня, близько 20 години поліцейський офіцер Білецької громади Юрій Яржемський, проводячи профілактичні заходи на території обслуговування, виявив поблизу села Великий Глибочок водія автомобіля марки «Audi», який рухався підозріло.
Поліцейський зупинив керманича. Під час спілкування з ним офіцер громади помітив, що чоловік перебуває у нетверезому стані. Освідування за допомогою приладу «Драгер» показало, що вміст алкоголю в крові водія майже у 8 разів перевищував допустиму норму.
Також під час перевірки документів чоловіка було встановлено, що його водійське посвідчення містить ознаки підробки. Згідно з наявними базами даних кермувальник ніколи не отримував посвідчення водія, що сам і підтвердив. Чоловік зізнався, що придбав підроблений документ. Водійське посвідчення поліцейські вилучили та направили на експертизу.
Правопорушник – 40-річний житель села Великий Глибочок. Поліцейські склали на нього адміністративний протокол за керування авто у нетверезому стані (ст. 130 КУпАП).
Також за фактом використання завідомо підробленого документа розпочато кримінальне провадження за ч. 4 ст. 358 Кримінального кодексу України. Санкції статті передбачає покарання від штрафу до двох років обмеження волі.
 
Джерело: ГУНП у Тернопільській області

Сторінка 1 із 1741

СОЦІУМ

18.03.2024 soroka
Володимир Кличко зустрівся із посадовцями Держдепартаменту США щодо термінової допомоги Україні, - Віталій Кличко
Всесвітньо відомий боксер Володимир Кличко відвідав США, де зустрівся із впливовими політиками та говорив про…

Подорож вихідного дня

15.10.2021 soroka
Монастирок на Тернопільщині притягує і мандрівників, і пересічних людей, і глибоко віруючих
Монастирок – маленьке село в Борщівському районі, розташоване у надзвичайно мальовничій місцевості поблизу Касперівського каньйону.…

Місто в кадрі

DSC_3768.jpg

Наші_контакти

Про_нас

Інформаційно-аналітичний портал «СОРОКА» з 2013 року висвітлює життя Тернополя та області, розповідає актуальні новини, зачіпає проблемні теми та знайомить з цікавими краянами.