Рожко Олена

Рожко Олена

Протягом дев’яти місяців цього року фахівці Тернопільської митниці ДФС склали 149 адміністративних протоколів про порушення митних правил на загальну суму 5,1 млн гривень. Вилучено предмети правопорушення у 9 справах попередньою вартістю 160,3 тис. гривень. Серед порушень – переміщення або дії, спрямовані на переміщення товарів через митний кордон України з приховуванням від митного контролю, недоставлення товарів, транспортних засобів комерційного призначення та документів до органу доходів і зборів призначення, видача їх без дозволу органу доходів і зборів або втрата, дії, спрямовані на неправомірне звільнення від сплати митних платежів чи зменшення їх розміру, а також інші протиправні дії, спрямовані на ухилення від сплати митних платежів.

Митницею розглянуто 101 справу про порушення митних правил і винесено постанови про притягнення до відповідальності винних осіб із застосуванням штрафів на загальну суму майже 2,5 млн  гривень.

За результатами роботи митниці в правоохоронному напрямку у січні-жовтні від сплати штрафів у справах про порушення митних правил за постановами митниці до бюджету перераховано 568,1 тис. гривень.

До суду передано 40 справ на 5,1 млн гривень. Судом винесено 20 постанов про накладення стягнення на суму майже 3,1 млн грн, в тому числі із застосуванням конфіскації товарів.

Від сплати штрафів у справах про порушення митних правил за постановами суду до Державного бюджету України перераховано 375,1 тис. гривень.

Відділ організації роботи

Головного управління ДФС у Тернопільській області 


Продовжуючи тенденцію організації екскурсій для дітей Тернопільщини в м. Київ, у Верховній Раді побували школярі з Чортківського району.

Учні знайомилися з умовами праці народних обранців, усіма історичними таємницями цієї споруди та іншими цікавими історичними фактами. Після екскурсії приміщенням, діти мали змогу пообідати у депутатській їдальні, відвідали кабінет народного депутата України Олега Барни, поговорили про його роботу, розв’язували політичні й правові завдання, вчилися бути державотворцями. Також діти побували на оглядовий екскурсії столицею: пройшлися Алеєю Героїв Небесної Сотні, відвідали парк Вічної слави та Києво-Печерську Лавру.


19 листопада, у Чорткові перепоховали 60 останків жертв «Ягільницької трагедії», серед яких були жителі Тернопільської, Львівської та Івано-Франківської областей. Це саме ті в’язні Чорківської тюрми, яких 27 листопада 1942 року розстріляли німецькі окупанти. Їхню могилу вдалося знайти лише через 75 років після жахливої трагедії у полі між селами Ягільниця та Нагірянка, що на Чортківщині. І сталося це завдяки наполегливості ініціатора пошукових робіт, директора Чортківського педагогічного коледжу Романа Пахолка.

Чин поховання тривав два дні, 18-19 листопада. Попрощатися зі своїми рідними, близькими та далекими, приїхали їхні родичі, племінники та внуки. На жаль, через те, що їхні рідні загинули молодими, вони особисто їх не знали. Але чули про них багато доброго, світлого і теплого. Цими ж враженнями та своїми думками вони поділилися з присутніми на велелюдному перепохованні.

Ніхто не залишився байдужим, адже, здається, все місто прийшло вшанувати пам'ять полеглих Героїв спершу в Соборі Петра і Павла, а потім на кладовищі, де їхні останки поховали за християнським звичаєм.

Вшанували пам'ять українських націоналістів духовенство на чолі з митрополитом Тернопільсько-Зборівським Василієм Семенюком та єпархом Бучацьким Димитрієм Григораком, голова Тернопільської ОДА Степан Барна, голова Львівської ОДА Олег Синютка, голова Івано-Франківської ОДА Олег Гончарук, заступник голови Тернопільської обласної ради Любомир Крупа, голови РДА, гості з Києва, люди, які долучилися до пошуку могили та розкопок, і місцеві жителі.


Про необхідність обрати сімейного лікаря, а також до якого часу це потрібно зробити і взагалі, хто такий сімейний лікарі і за що він відповідає, розповіли у програмі «Тема дня» заступник начальника управління охорони здоров’я Тернопільської ОДА Лідія Чайковська та заступник головного лікаря центру первинної медико-санітарної допомоги міста Тернопіль Надія Боднар.

Також під час програми обговорили запровадження в області електронного реєстру пацієнтів та електронної бази даних. Обговорили й тему заробітної плати сімейного лікаря і від чого вона залежатиме. Водночас, під час програми не могли не згадати про розвиток медицини у сільській місцевості, над якою посилено працюватимуть уже з 2018 року.

Нагадаємо, програма «Тема дня» виходить на телеканалі ТТБ (тепер Тернопільська філія НСТУ – ред.)


В області знову почастішали спроби шахраїв-аферистів злочинним шляхом заволодіти грошима громадян. Неодноразово такі шахраї, прикидаючись керівництвом органів ДФС Тернопільщини, вимагали від суб’єктів господарської діяльності перерахувати гроші на вказану ними банківську картку.

Схожа авантюра мала місце на початку цього року, коли на стаціонарний номер телефону приймальні одного з підприємств зателефонувала невідома особа та попросила, щоб керівник підприємства переговорив з начальником Тернопільської ОДПІ за номером 063-42-13-730.

Зателефонувавши на вказаний номер, керівник почув пропозицію від шахрая, який відрекомендувався начальником Тернопільської ОДПІ, надати фінансову допомогу та перерахувати кошти на банківський картковий рахунок 5168 7423 1926 4192.

Відділом внутрішньої безпеки ГУ ДФС у Тернопільській області встановлено, що даний рахунок обліковується у Приватбанку за громадянином Вербенко Романом Миколайовичем, 27.04.1980 р. н., який проживає за адресою: м. Запоріжжя, вул. Садова, 37, та користується номерами мобільних операторів: 073-14-24-939 та 097-82-85-958.

Аналогічна авантюра з боку шахраїв відбулася в червні цього року на території Лановецького та Збаразького районів, коли невідомі особи, представляючись керівниками територіальних органів ДФС, телефонували суб’єктам підприємницької діяльності та надсилали повідомлення засобами мобільного зв’язку та вимагали перерахувати їм кошти на банківські карткові рахунки для залагодження питань, пов’язаних із проведенням у них перевірок, наданням матеріальної допомоги чи на якісь інші вигадані нагальні потреби.

Працівники відділу внутрішньої безпеки задля ідентифікації особи – ймовірного власника карткового рахунку № 5167 4910 0955 5193, на який невідома особа просила перерахувати кошти після телефонного дзвінка одному із приватних підприємців Лановеччини, встановили, що такий рахунок зареєстрований в 12/19 відділенні Ощадбанку на ім’я Кулікова С.Є.

Такий же випадок у цей самий період відбувся і на території Збаразького району.

Вкотре нагадуємо, що службові особи Головного управління ДФС у Тернопільській області, його територіальних органів і Тернопільської митниці ДФС жодних вказівок збирати гроші від свого імені чи від імені довірених осіб не давали та давати не можуть.

Наполегливо радимо бути пильними та обачними, не вірити сумнівним пропозиціям та ретельно перевіряти інформацію. А небайдужим громадянам та суб’єктам підприємницької діяльності, яким відома будь-яка інформація про подібні шахрайські дії, варто негайно звертатися до місцевих органів Національної поліції, а також оперативного чергового (телефон: (0352) 43-46-45, 43-04-16-факс), або ж особисто звертатись у відділ внутрішньої безпеки територіальних органів ДФС у Тернопільській області Головного управління ДФС в області за адресою: м. Тернопіль, вул. Білецька, 1 (телефон: (0352) 43-46-38, мобільний телефон 098-992-42-82).

 

Відділ організації роботи

ГУ ДФС у Тернопільській області


Тебе вони зможуть співпрацювати задля втілення взаємовигідних проектів.

Тернопільський Центр розвитку місцевого самоврядування кілька місяців тому почав системну роботу з впровадження міжмуніципального співробітництва громад на Тернопільщині. Підготовка включала, перш за все, комплекс навчальних семінарів і тренінгів, підготовки локальних нормативів, надання аналітичних рекомендацій Тернопільській обласній державній адміністрації та обласній раді, підготовки Програми і пропозицій сесії обласної ради, навчальних поїздок в Полтавську область та збір потреб щодо напрямків співробітництва тощо.

Днями Центр розпочав послідовну роботу щодо реальних пошуків і впровадження міжмуніципального співробітництва безпосередньо в ОТГ.
Першими такими об'єднаними територіальними громадами стали Теребовлянська, Микулинецька та Іванівська. Не виключається ймовірність приєднання до цієї групи Золотниківської ОТГ. Зустріч відбулася у Теребовлянській міській раді за участі голів названих рад: Сергія Поперечного, Руслана Шафриновича, Петра Осипчука, заступники голови Людмили Колісник і Тараса Вітківського.

Сторони обмінялися думками щодо своїх потреб та можливостей і вирішили розпочати процес. Зокрема, почати збір інформації, підготувати проекти договорів, вивчити подібні проекти співпраці.

Маємо надію, що незабаром на Тернопільщині з'являться перші проекти міжмуніципального співробітництва та відповідні договори між громадами.

Тернопільщина одна з небагатьох областей, яка ще не має жодного проекту співпраці територіальних громад. Є усі підстави сподіватися на вихід з "мертвої зони" ще цього року.

Наступний рік Тернопільський Центр розвитку місцевого самоврядування визначив для тернопільських громад роком співробітництва територіальних громад і бачить тему співробітництва, як топовою темою року.
За тиждень група голів і заступників голів рад ОТГ завітає з робочою поїздкою у Польщу, де вивчатиме досвід наших зарубіжних партнерів і колег.

 


Лідер партії «За життя» Вадим Рабінович може стати прем’єр-міністром Камбоджі. Про це заявив політичний експерт Микола Спиридонов на сторінці у соціальній мережі Facebook, коментуючи новину про те, що український народний депутат отримав громадянство цієї азіатської країни.

Експерт зазначив, що інформація, яка з’явилася раніше у ЗМІ, про нібито наявне у Рабіновича громадянство Камбоджі «звучить правдоподібно», оскільки ґрунтується на даних, наданих його політичними опонентами.

«Ви запитаєте: навіщо Рабіновичу паспорт Камбоджі? Мені здається досить ймовірним, що він спробує побудувати там своє політичне майбутнє. І у нього є всі шанси — чому ні?

Адже, якщо взяти Україну, — до нас постійно приїжджають спробувати щастя політики з-за кордону. З Грузії, з Польщі, з країн Балтії, навіть з США. Здається, така помітна політична фігура, як Рабінович, цілком може розраховувати в Камбоджі, як мінімум, на пост прем’єр-міністра!» — впевнений Микола Спиридонов.

За його словами, ще одним аргументом на користь того, що лідер партії «За життя» планує претендувати на високу посаду в Камбоджі, може служити той факт, що паспорт цієї країни він отримав «заздалегідь» — за повідомленнями ЗМІ, нібито ще в 2015 році.

«Причому, тут все враховано: якщо вже до нас приїжджали «варяги» без громадянства України, отримували спершу високі пости, а потім вже паспорти, то Рабінович з його дворічним камбоджійським «стажем» може сміливо претендувати в цій країні на найвищу посаду!

Гаразд, на другу в державі — формально кхмерами править король, але із заняттям трону, мабуть, у нашого співвітчизника все-таки можуть виникнути проблеми. А ось пост прем’єра — звучить дуже правдоподібно», — констатував політолог.


Сьогодні має бути винесене рішення щодо скандального матчу «Маріуполь» – «Динамо».

Гра не відбулася в серпні, оскільки київський клуб не прибув на матч. Одначе трьох очок позбавити «Динамо» так і не виходить, бо клуб подав апеляцію, а в разі її задоволення погрожує піти в Лозанну.

Початкові позиції сторін були такі: «Маріуполь», президент ФФУ Андрій Павелко та заступник голови Нацполіціі Аброськін заявили, що матч повинен відбутися. До слова, всі команди УПЛ без винятку до і після приїжджали до Маріуполя, і матчі пройшли без ексцесів.

Проти виступило «Динамо», посилаючись на лист від СБУ на ім’я Андрія Павелка. Прямо напередодні старту сезону, на початку липня в ФФУ надійшов документ, в якому Служба безпеки вважає проведення ігор в прифронтовому місті небезпечною і просить врахувати цю обставину. На зворотному боці дата й прізвище: А.І. Загородній.

Перша обставина: цей і наступні листи від СБУ носять рекомендаційний характер. Але головне – це сама персона Загороднього. У журналістських колах відомо, що Олександр Іванович літає на всі міжнародні матчі «Динамо». На чартері, разом з командою. З початку АТО навесні 2014 року «Динамо» зіграло 16 виїзних матчів в Єврокубках. Середній вояж до Європи – 3-4 години в одну і іншу сторону і 3 дні і 2 ночі в готелі еліт класу. Загалом співробітник СБУ за час військових дій на сході відбув 16 іноземних візитів загальною тривалістю в майже 2 місяці. І зробив їх за рахунок братів Суркісів. Тепер, випадковим чином, він же є виразником їхніх інтересів, адже тільки «Динамо» прийняло цей документ як прикриття, і як керівництво до дії. Крім цього, Загородній є членом виконкому федерації футболу Києва. Тобто по суті – він підлеглий Ігоря Кочетова, генерал-майора СБУ у відставці, нагородженого званням Віктором Януковичем. У футбольних колах Кочетов давно відомий як людина Суркіса-старшого.

Таким чином, коли «Динамо» подає апеляцію, посилаючись на листи, де фігурує Загородній, на поверхню виходить явний конфлікт інтересів. Один з керівників СБУ при цьому – функціонер київської федерації футболу, він же лобіст інтересів «Динамо», і він же, який літає в оплаченому Суркісами чартері, що проживає в елітних готелях Португалії, Англії, Швейцарії, який одержує прискорені візи в ці країни – чи це не зацікавлена особа? Яким чином ця людина може бути фігурантом будь-яких справ, що стосуються «Динамо»? І що скаже з цього приводу апеляційний комітет? Навряд чи там залишать ці факти без уваги.

Джерело


Тернопільський рибоохоронний патруль розробив інтерактивну карту заборонених місць для любительського та спортивного рибальства у Тернопільській області.

З картою можна ознайомитись за посиланням( https://www.google.com.ua/maps/@49.3289737,25.082685,8z/data=!3m1!4b1!4m2!6m1!1s1lHNKQ_aEuoS7CLu8hGYfKYH7o9kADMA_?hl=ru)

Інформація, нанесена на Карту, регламентується наказом Управління Державного агентства рибного господарства у Тернопільській області від 24.10.2017р. №18 «Про встановлення заборони на лов водних біоресурсів на зимувальних ямах у рибогосподарських водних об’єктах Тернопільської області».

Нагадуємо, що з 1 листопада 2017 року діє заборона рибальства на зимувальних ямах до початку весняно-літньої заборони 2018р.

Закликаємо всіх рибаків дотримуватися заборони на вилов водних біоресурсів на зимувальних ямах. В разі виявлення порушень винні особи будуть притягнуті до відповідальності згідно чинного законодавства.

Не забувайте, що заборона на вилов риби застосовується з метою оновлення та збереження популяції водних біоресурсів.


У місцевих центрах зайнятості Тернопільщини упродовж січня-жовтня 2017 року булозареєстровано 1292 безробітних демобілізованих учасників АТО. З них 44 - мали інвалідність. Найбільше колишніх воїнів звернулося до Тернопільського міськрайонного центру зайнятості – 183, Гусятинського – 103, Теребовлянського – 99 та Борщівського районних центрів зайнятості – 94 особи.
Директор обласного центру зайнятості Василь Олещук поінформував про те, що цьогоріч уже працевлаштовано 255 демобілізованих військових, з них 6 – отримали одноразову допомогу по безробіттю для організації підприємницької діяльності, 11 – мають роботу за умови компенсації роботодавцям витрат єдиного внеску на загальнообов’язкове державне соціальне страхування, 45 - повернулися на військову службу за контрактом; 67 – були забезпечені тимчасовими місцями праці.
Професійне навчання проходили 72 колишніх воїна, з них, 7 колишніх воїнів навчались на тракториста-машиніста с/г виробництва, 5 - електрогазозварника 5 - робітника фермерського господарства, 2 – кухаря, 1 – електромеханіка з ліфтів; 9 безробітних атовців підвищували кваліфікацію на курсах: «Налагодження обладнання для контролю електричних з’єднань кабельної в’язки автомобілів», «Сучасні технології та комплекс машин для вирощування основних с/г культур», «Сучасні технології вирощування с/г культур та агротехнічні заходи підвищення їх врожайності», інші стажувалися безпосередньо на робочих місцях підприємств, установ та організацій. Після завершення навчання 58 атошників вже працевлаштовано.
«Фахівці центрів зайнятості ставляться з увагою до колишніх воїнів, при доборі підходящих місць праці враховують соціальні, емоційні, психологічні аспекти шукачів роботи з числа демобілізованих учасників АТО», – повідомив директор ОЦЗ Василь Олещук.
За станом на 01.11.2017 для 327 колишніх учасників АТО продовжується пошук підходящої роботи, з них 7 - продовжують професійне навчання. Допомогу по безробіттю отримують 272 осіб. Середній розмір допомоги з безробіття для військовослужбовців, які брали участь в антитерористичній операції становив 3848 грн.
 
Пресова служба Тернопільського обласного центру зайнятості

Сторінка 1 із 162

СОЦІУМ

18.03.2024 soroka
Володимир Кличко зустрівся із посадовцями Держдепартаменту США щодо термінової допомоги Україні, - Віталій Кличко
Всесвітньо відомий боксер Володимир Кличко відвідав США, де зустрівся із впливовими політиками та говорив про…

Подорож вихідного дня

15.10.2021 soroka
Монастирок на Тернопільщині притягує і мандрівників, і пересічних людей, і глибоко віруючих
Монастирок – маленьке село в Борщівському районі, розташоване у надзвичайно мальовничій місцевості поблизу Касперівського каньйону.…

Місто в кадрі

DSC_3688.jpg

Наші_контакти

Про_нас

Інформаційно-аналітичний портал «СОРОКА» з 2013 року висвітлює життя Тернополя та області, розповідає актуальні новини, зачіпає проблемні теми та знайомить з цікавими краянами.