Тернопільську «Лісову пісню» не віддають

Опубліковано в Новини 23.05.2016

Судом задоволено позов прокуратури Тернопільської області в інтересах держави про визнання недійсними окремих положень статуту Міжгосподарського пансіонату з лікуванням «Лісова пісня» (м. Борщів Тернопільської області) та скасування запису в Єдиному державному реєстрі про те, що засновниками пансіонату є колективні підприємства.

   З’ясовано, що у 2011 році Регіональним відділенням Фонду державного майна України по Тернопільській області визначено державну частку у майні Міжгосподарського пансіонату з лікування «Лісова пісня», яка складає 43,7 % та становить понад 2,5 млн. грн.

   Проте, до сьогодні зміни до установчих документів дитячого оздоровчого закладу не внесено та не зареєстровано державну частку у встановленому законом порядку у зв’язку з тим, що до статуту закладу включено неправомірні дані про засновників пансіонату.

   З метою захисту інтересів держави у сфері охорони дитинства прокуратура Тернопільської області пред’явила до суду позов з вимогою визнати недійсними окремі положення статуту пансіонату та скасувати запис в ЄДР про те, що засновниками пансіонату є колективні підприємства.

 

   Рішенням господарського суду Тернопільської області позовні вимоги задоволено, що надалі дозволить повернути державі з приватної власності частку у майні дитячої оздоровниці, повідомляє  прес-служба прокуратури Тернопільської області.

Прокоментувати:

СОЦІУМ

18.04.2024 soroka
Бійці 55 батальйону: Дрони від тернопільської міської ради знищують окупантів
Бійці 55 батальйону знищують московських окупантів за допомогою бомбардувальних дронів, які закуплені мерією Тернополя. На…

Подорож вихідного дня

15.10.2021 soroka
Монастирок на Тернопільщині притягує і мандрівників, і пересічних людей, і глибоко віруючих
Монастирок – маленьке село в Борщівському районі, розташоване у надзвичайно мальовничій місцевості поблизу Касперівського каньйону.…

Місто в кадрі

DSC_3796.jpg

Наші_контакти

Про_нас

Інформаційно-аналітичний портал «СОРОКА» з 2013 року висвітлює життя Тернополя та області, розповідає актуальні новини, зачіпає проблемні теми та знайомить з цікавими краянами.