Тернопільщина: більше тисячі людей в розшуку, бо не з’явились у військкомат

Опубліковано в Новини 16.05.2016

5 травня розпочався призов чоловіків 18-27 років на строкову військову службу у рамках призову «Весна-2016». Плановою цифрою для області є 16,5 тисяч осіб, яких викликатиме призовна комісія, одна підуть служити лише 500.

Більше тисячі осіб не з'явилися до районних призовних комісій за перший тиждень їх роботи для проходження медичної перевірки. На порушників чекає адміністративна відповідальність – штраф у розмірі 85 гривень за першу неявку, та втричі більша сума в разі наступного ігнорування призову. Найчастішими причинами неявки, кажуть у військкоматі, є хвороба призовника, перешкода стихійного лиха та смерть близького родича.

Для того, щоб не було якихось загонів, ганебних випадків розшуку цих людей, які будуть притягнуті до адміністративної відповідальності, ще раз наголошую – не зволікайте, - підкреслив на брифінгу військовий комісар Тернопільської області Володимир Катинський. - У військовому комісаріаті чекають. Хочу наголосити, що до служби в Збройних силах України залучаються тільки ті військовозобов'язані, які після проходження медичної комісії придатні до військової служби. Не придатні в Збройних силах не потрібні. Хочу звернутися не тільки до батьків, а і до керівників підприємств, які намагаються якимось чином приховати тих молодих людей, які у вас працюють. Не треба цього робити. За цими людьми зберігається робоче місце і вони після строкової служби повертаються на своє робоче місце.

У тернопільському ОВК нагадують, що призовники мають можливість проходити строкову службу у сухопутних, прикордонних військах, військово-морських силах, Нацгвардії та Державній спеціальній службі транспорту. Участі у бойових діях на Сході строковики не беруть. 2900 грн – таку суму становить оплата військовослужбовцю при призові. Після демобілізації він отримує суму в розмірі однієї мінімальної заробітньої плати.

Вже завтра, 17 травня, відбудеться урочиста відправка близько 50 призовників краю до лав Збройних Сил та інших військових формувань України.

Прокоментувати:

СОЦІУМ

18.04.2024 soroka
Українська команда Тернопільщини відремонтувала три автівки для Сил спеціальних операцій
Волонтерський штаб «Українська команда» в Тернопільській області відремонтував Силам спеціальних операцій ЗСУ 3 автомобілі. Вони…

Подорож вихідного дня

15.10.2021 soroka
Монастирок на Тернопільщині притягує і мандрівників, і пересічних людей, і глибоко віруючих
Монастирок – маленьке село в Борщівському районі, розташоване у надзвичайно мальовничій місцевості поблизу Касперівського каньйону.…

Місто в кадрі

DSC_3818.jpg

Наші_контакти

Про_нас

Інформаційно-аналітичний портал «СОРОКА» з 2013 року висвітлює життя Тернополя та області, розповідає актуальні новини, зачіпає проблемні теми та знайомить з цікавими краянами.