Гору зброї знайшли на подвір’ї тернополянина

Опубліковано в Новини 14.01.2018

Цілий арсенал зброї, набоїв, вибухових речовин, пристроїв та деталей для виготовлення небезпечних предметів вилучили правоохоронці під час санкціонованого обшуку в мешканця Тернополя. За попередньою інформацією, фактично усе знайдене належить до часів другої світової війни. Проте серед предметів є й новіші взірці набоїв та зброї. Про це зазначає Досьє102.

Усе це тернополяин зберігав у будинку та на території подвір’я в одному із сіл Тернопільського району. Правоохоронці віднайшли сховки і за листами шиферу, і за собачою будкою, у житлових кімнатах, підсобних приміщеннях та в інших місцях.

Серед знайденого – майже шістсот набоїв, гранати, близько двох кілограмів пороху та сорока грам тротилу, магазини до пістолета, пістолет-кулемет, предмет схожий на магазин до корпусу для ручного кулемета з набоями, сигнальну ракету.

Як стало відомо, місцевий житель ще й займався виготовленням вибухонебезпечних предметів. У нього виявили радіопульти, п’ять предметів, зовні схожих на запали до ручних гранат, дроти до детонаторів, цвяхи, батарейки та інше устаткування.

Де дістав такий арсенал зброї й обладнання та коли – не зізнається. Проте відомо, що хоббі чоловіка – пошук й збір старовинних речей на військову тематику. Для цього він придбав собі й металошукач.

Любителя зброї затримали відповідно до статті 208 КПК. Йому уже оголосили підозру за кількома статтями Кримінального кодексу України: 189 частина 2 – вимагання, вчинене повторно, 296 частина 4 – хуліганство, вчинене із застосуванням вогнепальної або холодної зброї чи іншого предмета, спеціально пристосованого або заздалегідь заготовленого для нанесення тілесних ушкоджень, а після проведення усіх експертиз буде вирішуватися питання про оголошення підозри ще й за статтею 263 частина 1 – незаконне поводження зі зброєю, бойовими припасами або вибуховими речовинами.

Обрали тернополянину запобіжний захід – тримання під вартою без права внесення застави. Вилучені предмети передали в науково-дослідний експертно-криміналістичний центр на експертизу. Встановлюють правоохоронці й те, звідки у чоловіка стільки заборонених предметів. Триває слідство.

Фото: Досьє102.

 

Прокоментувати:

СОЦІУМ

24.03.2024 soroka
Класичний університет Тернополя відтепер співпрацює з Люблінською Політехнікою
У четвер, 21 березня 2024 року ректор Західноукраїнського національного університету Оксана Десятнюк підписала договір про…

Подорож вихідного дня

15.10.2021 soroka
Монастирок на Тернопільщині притягує і мандрівників, і пересічних людей, і глибоко віруючих
Монастирок – маленьке село в Борщівському районі, розташоване у надзвичайно мальовничій місцевості поблизу Касперівського каньйону.…

Місто в кадрі

MaPq8GwEnww.jpg

Наші_контакти

Про_нас

Інформаційно-аналітичний портал «СОРОКА» з 2013 року висвітлює життя Тернополя та області, розповідає актуальні новини, зачіпає проблемні теми та знайомить з цікавими краянами.