Версія для друку

Тернополянам не вистачає зарядних станцій для електромобілів

Опубліковано в Новини 11.01.2018

«Створення повноцінних зарядних станцій для електромобілів в місті Тернопіль» - таку петицію на сайті єдиної системи місцевих петицій зареєстрував тернополянин Юрій Калиянк.

- На початок 2018 року в радіусі 70 км (!) від міста Тернопіль існує лише одна повноцінна станція для зарядки електромобілів, яка розташована на приватній території ресторану. Також є ще дві розетки в будинках у межах міста встановлені самими мешканцями (підприємцями). Для порівняння в сусідніх обласних центрах наступна ситуація (і це тільки в межах міста):

- Львів 35 станцій;

- Хмельницький 25 станцій;

- Рівне 10 станцій;

- Луцьк 8 станцій;

- Івано-Франківськ 6 станцій.

Враховуючи те, що Тернопіль знаходиться на перетині доріг до всіх цих обласних центрів, ми утворюємо "мертву" зону по середині Західної України для електромобілів. Чим знижує зацікавленість до Тернополя як відкритого та екологічного міста, міста для туризму.  Враховуючи те, що з 01 січня 2018 року вступив в силу закон про зниження вартості розмитнення електромобілів, їх популярність буде зростати.

Прохання до міської ради міста Тернополя встановити хоча би одну станцію для зарядки електромобілів у центрі міста Тернополя. Наприклад, на стоянці біля Собору Непорочного Зачаття Пресвятої Богородиці (біля "Молока"). При можливості, оснастити станціями великі стоянки (біля торгово-розважальних центрів, пляж "Циганка", спальні райони міста, тощо), - зазначає автор петиції пан Юрій.

Загалом за звернення проголосувало 26 тернополян із 300 необхідних. До кінця збору підписів залишається ще 29 днів. Детальніше про петицію ТУТ.

Фото: з відкритих джерел.