«Теплі» кредити грітимуть тернополян впродовж трьох наступних років

Опубліковано в Новини 27.12.2017

Кабінет міністрів України виділив додатково 100 млн грн на урядову програму з енергоефективності та продовжив дію програми «теплих кредитів» на наступні три роки.

Відповідне рішення було прийнято на засіданні Уряду 8 листопада 2017 року.

Ці кошти буде направлено на компенсації фізичним особам, які утеплили індивідуальне житло за програмою, - повідомляють в Управлінні ЖКГ ТМР.

Українці мають можливість утеплити будинки до зими, замінити старий газовий котел на ефективніший, встановити лічильник на воду чи опалення за кошти держави – завдяки Урядовій програмі з енергоефективності, яка в народі отримала назву «теплі кредити».

Це безповоротна грошова державна допомога населенню України.  Її надають державні банки – «Ощадбанк», «Укргазбанк»,«Укрексімбанк» та “ПриватБанк” – у розмірі:

  •  20% безповоротної допомоги – на заміну газових котлів для населення.
    •    35% – для фізичних осіб на впровадження енергоефективних заходів (утеплення будинків, заміну вузлів обліку води та теплової енергії, встановлення вікон).
    •    40% – для ОСББ та ЖБК, як юридичних осіб, для проведення термомодернізації. Якщо у складі таких об’єднань є субсидіанти, то таке ОСББ чи ЖБК безповоротно отримає відшкодування до 70% коштів на проведення енергоефективних заходів.
Наступна публікація: У Тернополі знову пожежa

Прокоментувати:

СОЦІУМ

24.03.2024 soroka
Класичний університет Тернополя відтепер співпрацює з Люблінською Політехнікою
У четвер, 21 березня 2024 року ректор Західноукраїнського національного університету Оксана Десятнюк підписала договір про…

Подорож вихідного дня

15.10.2021 soroka
Монастирок на Тернопільщині притягує і мандрівників, і пересічних людей, і глибоко віруючих
Монастирок – маленьке село в Борщівському районі, розташоване у надзвичайно мальовничій місцевості поблизу Касперівського каньйону.…

Місто в кадрі

DSC_3835.jpg

Наші_контакти

Про_нас

Інформаційно-аналітичний портал «СОРОКА» з 2013 року висвітлює життя Тернополя та області, розповідає актуальні новини, зачіпає проблемні теми та знайомить з цікавими краянами.