До зимових свят тернопільські лісівники заготовили 5 тисяч ялинок

Опубліковано в Новини 23.12.2017

На Тернопіллі державні лісгоспи розпочали реалізацію новорічних ялинок. Так, в управлінні лісомисливського господарства планують продати 5 тисяч хвойних дерев.

– Ялинкова кампанія розпочалася з 11 грудня і триватиме до 6 січня 2018 року. Кожне з лісових підприємств на Тернопільщині запланувало до реалізації тисячу новорічних дерев, разом 5 тисяч, – каже начальник Тернопільського обласного управління лісового та мисливського господарства Олег Яремко.

Новорічні дерева, розповідає Олег Яремко, заготовляють на спеціально запланованих плантаціях. Ялинки планово вирощують і зрізують  до зимових свят. Тому мешканці Тернопільщини із чистим сумлінням можуть купляти живі деревця, які подарують їхнім домівкам  насичений запах хвої. Кошти, виручені з продажу новорічних дерев, лісові господарства спрямовують на вирощування нових. Середня ціна святкового дерева від 1,5 до 2 метрів становить 71 гривню. 

– На Тернопільщині, окрім лісогосподарських підприємств, можуть бути й інші реалізатори ялинок. Важливо, щоб на кожному деревці була етикетка з індивідуальним номером та штрих-кодом, який заноситься до єдиної системи електронного обліку деревини, – повідомляють у прес-службі Тернопільського обласного управління лісового та мисливського господарства. 

Фото: з відкритих джерел. 

Прокоментувати:

СОЦІУМ

19.04.2024 soroka
Із фестивалю у Сочі на псевдовибори у Луганськ: пропагандистські контрасти для іноземної молоді
У березні російське Сочі приймало Всесвітній фестиваль молоді. І поки тисячі його учасників проводили час…

Подорож вихідного дня

15.10.2021 soroka
Монастирок на Тернопільщині притягує і мандрівників, і пересічних людей, і глибоко віруючих
Монастирок – маленьке село в Борщівському районі, розташоване у надзвичайно мальовничій місцевості поблизу Касперівського каньйону.…

Місто в кадрі

DSC_3777.jpg

Наші_контакти

Про_нас

Інформаційно-аналітичний портал «СОРОКА» з 2013 року висвітлює життя Тернополя та області, розповідає актуальні новини, зачіпає проблемні теми та знайомить з цікавими краянами.