Понад 2 тис. літрів підпільного спирту вилучили на Тернопільщині

Опубліковано в Новини 09.12.2017

Підрозділами податкової міліції області постійно проводяться  заходи з протидії тіньовому виробництву та обігу підакцизних товарів з метою вивільнення ринку для надходження легальної підакцизної продукції.

У ході проведення операції «Акциз-2017» співробітниками податкової міліції ГУ ДФС у Тернопільській області спільно із співробітниками відділу внутрішньої безпеки територіальних органів ДФС ГУ ДФС у Тернопільській області з незаконного обігу вилучено 2420 літрів спирту.

Встановлено, що на території одного із підприємств міста Тернополя здійснюється реалізація (перевантаження) пластикових ємкостей синього кольору орієнтовним об’ємом 220 літрів кожна, які заповнені спиртом, з одного вантажного автомобіля в інший.

Законодавством встановлено певні обмеження щодо перебування спирту у цивільному обороті. Зокрема, передбачено, що його виробництво та реалізацію можуть здійснювати лише державні підприємства, а транспортування здійснюється з відома органу Державної фіскальної служби та за наявності належним чином оформлених документів на перевезення.

Однак товаро-супровідні документи на вантаж у водія, який здійснював перевезення спирту, були відсутні.

Орієнтовна вартість вилученого спирту становить 605  тис. гривень.

В цілому з початку року співробітниками податкової міліції області з незаконного обігу вилучено 22,9 тис. літрів спирту.

Відділ організації  роботи ГУ ДФС у Тернопільській області

Прокоментувати:

СОЦІУМ

23.04.2024 soroka
Єгері 68 бригади знищують «тернопільськими» FPV дронами ворожу спецтехніку - Сергій Надал
Герої захисники з 68-ї єгерської бригади знищують ворожу спецтехніку «тернопільськими дронами». Відповідне відео у соцмережах…

Подорож вихідного дня

15.10.2021 soroka
Монастирок на Тернопільщині притягує і мандрівників, і пересічних людей, і глибоко віруючих
Монастирок – маленьке село в Борщівському районі, розташоване у надзвичайно мальовничій місцевості поблизу Касперівського каньйону.…

Місто в кадрі

DSC_3688.jpg

Наші_контакти

Про_нас

Інформаційно-аналітичний портал «СОРОКА» з 2013 року висвітлює життя Тернополя та області, розповідає актуальні новини, зачіпає проблемні теми та знайомить з цікавими краянами.