Тернополян застерігають від зимових небезпек

Опубліковано в Новини 03.12.2017

У Тернополі оголошено «жовтий рівень» системи оповіщення від 16.00 до 22.00 години вечора. Саме у цей час синоптики прогнозують зниження температури зовнішнього повітря, відтак є загроза ожеледиці. 

В управлінні ЖКГ повідомляють, що саме в цей часовий проміжок усі міські світлофори на ухилах будуть працювати в мигаючому режим:

- Також просимо особливу увагу на це звернути пішоходів при формуванні їхніх маршрутів і бути максимально уважними та переходити дорогу у безпечних місцях, пересвідчившись що автомобілі, що курсують дорогою, повністю зупинилися. Мигаючий режим дозволить водіям не гальмувати на ухилах, щоб не провокувати аварійних ситуацій. Рекомендуємо водіям транспортних засобів утриматись без необхідності від поїздок по місту, замінити шини на зимові та суворо дотримуватись “Правил дорожнього руху”, мешканцям житлових будинків для забезпечення належного механізованого утримання прибудинкових територій утриматись від паркування транспортних засобів в дворах та  звернути увагу на наявність протектора у взутті і перейти на так звану «зимову ходу».

До слова, у зв’язку зі снігопадами вподовж вихідних на вулицях міста працює і дорожня, і тротуарна техніка.  Також на роботу вийшли і працівники з комплексного прибирання обслуговуючих підприємств, щоб прочистити від снігу виходи із під’їздів.

– Хоча снігові опади наразі несуттєві, та плюсова температура переходить у мінусову, а такі перепади температури спричиняють ожеледицю на дорогах. На вулицях міста продовжує працювати спецтехніка. Підприємства, що обслуговують житловий фонд, зобов’язано, вжити заходів щодо посипання антиожеледною сумішшю. Також нагадуємо представникам ОСББ та суб’єктам підприємницької діяльності про те, що вони зобов’язані забезпечити очищення прилеглих територій та міжбудинкових проїздів для доступу до будівель технологічного транспорту та снігоочисної техніки. До слова, вчора вперше у відповідності до “Дорожньої карти м.Тернопіль” підрядними організаціями було виконане привінтивне посипання. Тобто піскорозкидачі виїхали на вулиці міста за три години до пониження температури та посилення снігових опадів. Суміш піску із сіллю забезпечила відсутність кірки та налипання снігу на дорогах, адже при контакті із сумішшю він топився, - зазначають в управлінні ЖКГ.

Фото: з відкритих джерел.

Прокоментувати:

СОЦІУМ

23.04.2024 soroka
Єгері 68 бригади знищують «тернопільськими» FPV дронами ворожу спецтехніку - Сергій Надал
Герої захисники з 68-ї єгерської бригади знищують ворожу спецтехніку «тернопільськими дронами». Відповідне відео у соцмережах…

Подорож вихідного дня

15.10.2021 soroka
Монастирок на Тернопільщині притягує і мандрівників, і пересічних людей, і глибоко віруючих
Монастирок – маленьке село в Борщівському районі, розташоване у надзвичайно мальовничій місцевості поблизу Касперівського каньйону.…

Місто в кадрі

DSC_3787.jpg

Наші_контакти

Про_нас

Інформаційно-аналітичний портал «СОРОКА» з 2013 року висвітлює життя Тернополя та області, розповідає актуальні новини, зачіпає проблемні теми та знайомить з цікавими краянами.