Тернопільські податківці обговорили легалізацію праці та зміни у реєстрації осіб

Опубліковано в Новини 01.12.2017

Про легалізацію трудових відносин, зміни у реєстрації фізичних осіб говорили під час чергового засідання Громадської ради, яке відбулось вчора у ГУ ДФС у Тернопільській області.

Відповідно до порядку денного заступник начальника управління - начальник відділу аналізу та прогнозування надходжень податків та зборів з фізичних осіб, єдиного внеску та розгляду звернень громадян управління податків і зборів з фізичних осіб ГУ ДФС у Тернопільській області Володимир Брудко ознайомив присутніх із  інформаційно-роз’яснювальною роботою, яку систематично проводить Головне управління ДФС у Тернопільській області щодо створення серед населення нашого краю атмосфери негативного ставлення до роботодавців, які виплачують заробітну плату без сплати податку на доходи фізичних осіб та внеску на загальнообов'язкове державне соціальне страхування.

- Працівники органів ДФС Тернопільщини спільно з органами місцевої влади здійснюють контроль за додержанням платниками податків чинного законодавства про оплату праці. Відтак за наслідками індивідуальних співбесід з керівниками суб’єктів господарювання 337 підприємств підвищили рівень виплати заробітної плати найманим працівникам. Як наслідок, до бюджету додатково надійшло до бюджету 7 млн 469 тис. гривень податку з доходів фізичних осіб, 8,5 млн грн єдиного соціального внеску та 631тис. грн військового збору, - розповів Володимир Любомирович.

Також учасникам засідання презентували розроблений фіскальним відомством соціальний ролик «Хочеш пенсію? Працюй легально!», який транслюється місцевими телебаченням і радіомовленням.

Окремим питанням порядку денного стало питання розгляду наказу «Про затвердження Положення про реєстрацію фізичних осіб у Державному реєстрі фізичних осіб - платників податків", яким вдосконалено процедуру реєстрації фізичних осіб у Державному реєстрі фізичних осіб - платників податків.  На його важливості акцентував увагу присутніх начальник відділу обслуговування платників ГУ ДФС у Тернопільській області Руслан Крисоватий.

- Передбачено, що реєстрація фізичних осіб у Державному реєстрі здійснюється протягом трьох робочих днів від дня подання до контролюючого органу відповідної заяви. Громадяни України, які не мають постійного місця проживання або тимчасово перебувають за межами населеного пункту проживання, відтепер можуть звернутися за отриманням документа, що засвідчує реєстрацію у Державному реєстрі, до будь-якого контролюючого органу. У такому разі строк видачі документа може бути продовжено до п’яти робочих днів, - зазначив Руслан Ігорович. - Будь-яким контролюючим органом на прохання фізичної особи до паспорта у формі книжечки можуть бути внесені дані про реєстраційний номер облікової картки платника податків з Державного реєстру.

На завершення присутні обговорили питання щодо розробки Плану роботи дорадчого органу на наступний рік.

Відділ організації роботи

ГУ ДФС у Тернопільській області

Прокоментувати:

СОЦІУМ

19.04.2024 soroka
Із фестивалю у Сочі на псевдовибори у Луганськ: пропагандистські контрасти для іноземної молоді
У березні російське Сочі приймало Всесвітній фестиваль молоді. І поки тисячі його учасників проводили час…

Подорож вихідного дня

15.10.2021 soroka
Монастирок на Тернопільщині притягує і мандрівників, і пересічних людей, і глибоко віруючих
Монастирок – маленьке село в Борщівському районі, розташоване у надзвичайно мальовничій місцевості поблизу Касперівського каньйону.…

Місто в кадрі

DSC_3787.jpg

Наші_контакти

Про_нас

Інформаційно-аналітичний портал «СОРОКА» з 2013 року висвітлює життя Тернополя та області, розповідає актуальні новини, зачіпає проблемні теми та знайомить з цікавими краянами.