Тернопільська траса зазнала «розумних» змін

Опубліковано в Новини 28.11.2017

Траса Р-43 – найкоротший шлях з Тернополя до Києва. Щодня дорогою, котра пролягає з Тернополя через районні центри Збараж і Ланівці, проїжджають тисячі автомобілів. Вже десятки років на трасі Р-43 є місця концентрації ДТП. Найчастіше аварії трапляються через наїзд транспортних засобів на пішоходів.

Щоб уникнути численних аварій трасу облаштовують системою сучасних пішохідних переходів. Як інформує Служба автомобільних доріг Тернопільської області, у 4 місцях концентрації ДТП дорожники вже встановили так звані «розумні» пішохідні переходи:

- Попри супротив місцевої влади, 2 переходи облаштували у місті Ланівці. По одному – у селах Краснолука і Татаринці Лановецького району. У темну пору доби кожний дорожній знак світиться. Коли пішохід ступає на «зебру», знак починає інтенсивно блимати, аж поки людина не переходить дорогу. Відслідковують наявність пішохода на переході спеціальні датчики. Електроенергію для освітлення знаків акумулюють сонячні батареї.

Обійшлись 4 «розумні зебри» в 194 583 гривні, які були виділені з держбюджету.

Прокоментувати:

СОЦІУМ

19.04.2024 soroka
Із фестивалю у Сочі на псевдовибори у Луганськ: пропагандистські контрасти для іноземної молоді
У березні російське Сочі приймало Всесвітній фестиваль молоді. І поки тисячі його учасників проводили час…

Подорож вихідного дня

15.10.2021 soroka
Монастирок на Тернопільщині притягує і мандрівників, і пересічних людей, і глибоко віруючих
Монастирок – маленьке село в Борщівському районі, розташоване у надзвичайно мальовничій місцевості поблизу Касперівського каньйону.…

Місто в кадрі

DSC_3820.jpg

Наші_контакти

Про_нас

Інформаційно-аналітичний портал «СОРОКА» з 2013 року висвітлює життя Тернополя та області, розповідає актуальні новини, зачіпає проблемні теми та знайомить з цікавими краянами.