Ні одне тернопільське ОСББ не має снігоочисної техніки

Опубліковано в Новини 22.11.2017

Жодне із 470 ОСББ Тернополя не уклало угоди на техніку для прибирання снігу. Про це стало відомо під час наради керівників обслуговуючих підприємств, яке відбулось нещодавно в управлінні житлово-комунального господарства, благоустрою та екології ТМР.

- Ні одне ОСББ міста не уклало угоди на прибирання снігу, хоча на попередній нараді їм було надано інформацію про наявну техніку у Тернополі та про перелік підприємств, що надають техніку в оренду. Це означає, що території ОСББ можуть залишитися без належного прибирання взимку, тим самим порушуючи “Правила благосутрою м. Тернопіль”. Крім того, якщо мова йде про міжбудинкові проїзди та під’їзні шляхи, які належить до ОСББ, то може бути заблокований доступ техніки й до інших будинків, навіть тих, що обслуговуються приватними підприємствами, - розповів начальник управління ЖКГ, благуострою та екології ТМР Олег Соколовський.

Окрім таких можливих незручностях, якщо не прибирати сніг з дворів може виникнути й проблеми: у разі надзвичайних ситуацій до багатоповерхівок міста можуть не дістатись швидка допомога, пожежна служба чи правоохоронці.

В той час, на думку Сергія Лупака, керівника ради голів ОСББ Тернополя, питання підготовки до зими – справа кожного об’єднання. Окремі голови ОСББ вважають, що наявність договорів не забезпечить своєчасність робіт, інші – планують, як і в попередні роки, укладати разові угоди на виконання робіт. Адже мешканці об’єднань самі розпоряджаються своїми коштами і планують роботу.

Однак у разі недотримання «Правил благоустрою м. Тернополя» недобросовісним головам ОСББ загрожує штраф у розмірі від 850 до 1800 гривень.

В управлінні ЖКГ нагадують, що прибирання прибудинкових територій та міжубдинкових проїздів здійснюють обслуговуючі підприємства та ОСББ (в залежності від того, хто обслуговує будинок). Окремо угоди на зимове прибирання укладають і дирекції шкіл та дошкільних навчальних закладів, медичні заклади, суб’єкти господарювання тощо. Щодо очищення від снігу магістральних доріг  і вулиць із рухом громадського транспорту, то його здійснює два підпримства: підприємство “Міськшляхрембуд” обслуговує  «Дружбу», Кутківці, Пронятин і мікрорайон «Березовиця». Прибирання Центру, «Нового світу» та «Сонячного», «Східного» здійснює товариство з обмеженою відповідальністю «Авакс Проф».

Наступна публікація: У Тернополі новий пішохідний

Прокоментувати:

СОЦІУМ

19.04.2024 soroka
Із фестивалю у Сочі на псевдовибори у Луганськ: пропагандистські контрасти для іноземної молоді
У березні російське Сочі приймало Всесвітній фестиваль молоді. І поки тисячі його учасників проводили час…

Подорож вихідного дня

15.10.2021 soroka
Монастирок на Тернопільщині притягує і мандрівників, і пересічних людей, і глибоко віруючих
Монастирок – маленьке село в Борщівському районі, розташоване у надзвичайно мальовничій місцевості поблизу Касперівського каньйону.…

Місто в кадрі

6.jpg

Наші_контакти

Про_нас

Інформаційно-аналітичний портал «СОРОКА» з 2013 року висвітлює життя Тернополя та області, розповідає актуальні новини, зачіпає проблемні теми та знайомить з цікавими краянами.