Тернопільських бізнесменів змушують перераховувати гроші на «липові» рахунки

Опубліковано в Новини 17.11.2017

В області знову почастішали спроби шахраїв-аферистів злочинним шляхом заволодіти грошима громадян. Неодноразово такі шахраї, прикидаючись керівництвом органів ДФС Тернопільщини, вимагали від суб’єктів господарської діяльності перерахувати гроші на вказану ними банківську картку.

Схожа авантюра мала місце на початку цього року, коли на стаціонарний номер телефону приймальні одного з підприємств зателефонувала невідома особа та попросила, щоб керівник підприємства переговорив з начальником Тернопільської ОДПІ за номером 063-42-13-730.

Зателефонувавши на вказаний номер, керівник почув пропозицію від шахрая, який відрекомендувався начальником Тернопільської ОДПІ, надати фінансову допомогу та перерахувати кошти на банківський картковий рахунок 5168 7423 1926 4192.

Відділом внутрішньої безпеки ГУ ДФС у Тернопільській області встановлено, що даний рахунок обліковується у Приватбанку за громадянином Вербенко Романом Миколайовичем, 27.04.1980 р. н., який проживає за адресою: м. Запоріжжя, вул. Садова, 37, та користується номерами мобільних операторів: 073-14-24-939 та 097-82-85-958.

Аналогічна авантюра з боку шахраїв відбулася в червні цього року на території Лановецького та Збаразького районів, коли невідомі особи, представляючись керівниками територіальних органів ДФС, телефонували суб’єктам підприємницької діяльності та надсилали повідомлення засобами мобільного зв’язку та вимагали перерахувати їм кошти на банківські карткові рахунки для залагодження питань, пов’язаних із проведенням у них перевірок, наданням матеріальної допомоги чи на якісь інші вигадані нагальні потреби.

Працівники відділу внутрішньої безпеки задля ідентифікації особи – ймовірного власника карткового рахунку № 5167 4910 0955 5193, на який невідома особа просила перерахувати кошти після телефонного дзвінка одному із приватних підприємців Лановеччини, встановили, що такий рахунок зареєстрований в 12/19 відділенні Ощадбанку на ім’я Кулікова С.Є.

Такий же випадок у цей самий період відбувся і на території Збаразького району.

Вкотре нагадуємо, що службові особи Головного управління ДФС у Тернопільській області, його територіальних органів і Тернопільської митниці ДФС жодних вказівок збирати гроші від свого імені чи від імені довірених осіб не давали та давати не можуть.

Наполегливо радимо бути пильними та обачними, не вірити сумнівним пропозиціям та ретельно перевіряти інформацію. А небайдужим громадянам та суб’єктам підприємницької діяльності, яким відома будь-яка інформація про подібні шахрайські дії, варто негайно звертатися до місцевих органів Національної поліції, а також оперативного чергового (телефон: (0352) 43-46-45, 43-04-16-факс), або ж особисто звертатись у відділ внутрішньої безпеки територіальних органів ДФС у Тернопільській області Головного управління ДФС в області за адресою: м. Тернопіль, вул. Білецька, 1 (телефон: (0352) 43-46-38, мобільний телефон 098-992-42-82).

 

Відділ організації роботи

ГУ ДФС у Тернопільській області

Прокоментувати:

СОЦІУМ

24.03.2024 soroka
Класичний університет Тернополя відтепер співпрацює з Люблінською Політехнікою
У четвер, 21 березня 2024 року ректор Західноукраїнського національного університету Оксана Десятнюк підписала договір про…

Подорож вихідного дня

15.10.2021 soroka
Монастирок на Тернопільщині притягує і мандрівників, і пересічних людей, і глибоко віруючих
Монастирок – маленьке село в Борщівському районі, розташоване у надзвичайно мальовничій місцевості поблизу Касперівського каньйону.…

Місто в кадрі

DSC_3791.jpg

Наші_контакти

Про_нас

Інформаційно-аналітичний портал «СОРОКА» з 2013 року висвітлює життя Тернополя та області, розповідає актуальні новини, зачіпає проблемні теми та знайомить з цікавими краянами.