Тернопільські дороги «озброюють» щитами

Опубліковано в Новини 16.11.2017

На території Тернопільської області дорожники продовжують готувати автошляхи до зимового періоду.

Як повідомляють у службі автомобільних доріг в області, шляховики не лише заготовлюють матеріали для посипки доріг, лагодять снігоочисну техніку і встановлюють дорожні, а й облаштовують узбіччя доріг спеціальними щитами від заметів.

За останні чотири роки в області збільшилась протяжність пасивного снігозахисту до 39 кілометрів. Монтують таке спеціальне обладнання усі організації, які обслуговують дороги Тернопільщини.

- Дорожні служби, щоб сніг не затримувався на проїжджій частині, снігозахист встановлюють не ближче 13 метрів від краю узбіччя.  Щити, встановлені на паях людей, ніякої шкоди не наносять. Перед їхнім монтажем лише забиваються кілки. Дорожники застосовують пасивний снігозахист кількох видів. Здебільшого вздовж доріг Тернопільщини можна побачити сплетені з хмизу щити. Їхнє застосування дозволяє одночасно і очистити узбіччя від самонасіву, і зекономити кошит. Також шляховики натягують на каркаси металеву сітку та збивають щити із дощок. Останній – найоптимальніший вид пасивного снігозахисту. Це полікарбонатна сітка. У минулому році її почали використовувати вперше, запозичивши ідею у польських колег, - розповідають в службі автодоріг області.

Так, підрядними організаціями (ТзОВ «Техно-Буд-Центр», ТзОВ «Авакс-Проф» і ДП «Тернопільський облавтодор» з філіями) встановлять щити на майже 40-ка кілометрах тернопільських доріг.

Зокрема на трасах: М-19 (Тернопіль-кордон з Рівненською областю), М-09 (Тернопіль-кордон з Львівщиною),  Н 18 (Тернопіль- кордон з Прикарпаттям),  М-19 (Тернопіль-смт. Дружба Теребовлянського району ), М-12 (Тернопіль-кордон з Івано-Франківською обл.), обхід Тернополя Р-41, Броди-Тернопіль Р39, Почаїв-Зборів Т-20-13,Городище-Зарваниця-Бучач Т-20-06, Галич-Підгайці-Сатанів Т-09-03(від Теребовлі до кордону з Прикарпаттям) тощо.

Ще одним важливим заходом із забезпечення безпеки на дорогах взимку є встановлення спеціальних дорожніх знаків. Ми розпочали монтаж 1050 комплектів вказівників «слизька дорога» та «ожеледиця». Крім того, встановлено 5 тисяч сигнальних віх.

Прокоментувати:

СОЦІУМ

24.03.2024 soroka
Класичний університет Тернополя відтепер співпрацює з Люблінською Політехнікою
У четвер, 21 березня 2024 року ректор Західноукраїнського національного університету Оксана Десятнюк підписала договір про…

Подорож вихідного дня

15.10.2021 soroka
Монастирок на Тернопільщині притягує і мандрівників, і пересічних людей, і глибоко віруючих
Монастирок – маленьке село в Борщівському районі, розташоване у надзвичайно мальовничій місцевості поблизу Касперівського каньйону.…

Місто в кадрі

DSC_3835.jpg

Наші_контакти

Про_нас

Інформаційно-аналітичний портал «СОРОКА» з 2013 року висвітлює життя Тернополя та області, розповідає актуальні новини, зачіпає проблемні теми та знайомить з цікавими краянами.