Версія для друку

Кращі сорти яблук із садів Петра Гадза експортуватимуться до Швеції протягом цілого року

Опубліковано в Новини 14.11.2017
З вересня цього року фермерське господарство «ГАДЗ» підписало довготривалий контракт зі Швецією на експорт яблук, а в жовтні шведські супермаркети вже поповнилися першими плодами із молодих садів Бучаччини.

У вересні підприємство «ГАДЗ» підписало річний контракт із швецькими фірмами на постачання яблук. За умовами попереднього контракту, до Швеції експортуватимуться 500 тонн яблук таких сортів, як Джонапринц (Чорний Принц), Ред чіф, Гала, Голден Делішес.

— Щоб мати змогу експортувати продукцію в будь-які країни світу, зокрема і у Швецію, підприємство пройшло сертифікацію «Global GAP». Ця сертифікація чистоти продукту підтверджує, що наш продукт є екологічно чистим і безпечним для продажу в супермаркетах та споживання. Після цього ми досягнули із швецькими фірмами-імпортерами домовленостей та підписали контракти. У контрактах, відповідно, було вказано калібри, колір та розмір яблук, — розповів заступник голови правління фермерського господарства «ГАДЗ» Тарас Мельник.

Пан Тарас також наголосив, що фермерське господарство «ГАДЗ» оснащене сучасним обладнанням, яке дозволяє безпосередньо на підприємстві здійснювати підготовку плодів до відправлення. У процесі пакування за допомогою сортувальної лінії яблука розділяються на декілька категорій. Перша категорія – екстраклас, яка експортується на ринки Скандинавії, друга також іде на експорт, а останню категорію яблук відправляють на сокові заводи.

Тарас Володимирович зазначив, що близько 2 тижні тому підприємство експортувало до Швеції першу машину яблук, які вже було продано в супермаркетах країни. Заступник розповів, що основний експорт яблук за кордон підприємство розпочне після нового року — протягом лютого-травня 2018 року, коли буде найвища ціна на яблука.

— Основна мета експорту плодів за кордон – не отримання прибутку за рахунок найвищої ціни, а можливість знайти довготривалих клієнтів. Щорічно за кордоном ми відвідуємо конгреси, семінари, виставки, де маємо можливість заводити знайомства із людьми, які згодом можуть стати нашими партнерами, — поділився Тарас Мельник.

Тарас Володимирович додав, що підприємство «ГАДЗ» також досягло домовленостей щодо експорту яблук із Індією, В’єтнамом, Індонезією, Малайзією. Наразі залишилося лише зачекати на фітокарантинні дозволи з цих країн, після чого підприємство одразу ж повноцінно зможе відправляти туди яблука.