Більше ста тернополян за заборону пересувних цирків у місті

Опубліковано в Новини 13.11.2017

Понад 140 тернополян вже проголосували за петицію, нещодавно зареєстровану на сайті єдиної системи місцевих петицій, за заборону на території Тернополя розміщення пересувних цирків із використаннями тварин, пересувних зоопарків та виставок із дикими тваринами.

Авторка цієї вимоги Юлія Коновалова, зазначає, що подібні гастролі згідно законодавста України є забороненими, а тому тернопільська влада повинна перестати надавати дозволи на розміщення цирків на території Тернополя:

- Вимагаємо заборонити на території міста Тернопіль розміщення пересувних цирків із використаннями тварин, пересувних зоопарків та виставок із дикими тваринами. Згідно із законом України "Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо охорони біорізноманіття" (ВВР, 2015, №25, ст. 195) до ЗУ "Про захист тварин від жорстокого поводження" внесено зімни у частину п’яту статті 25. Відтепер використання тварин у пересувних (!) цирках є поза законом … Не зважаючи на заборону цинічні власники пересувних цирків вважають місцеву владу та мешканців Тернополя невігласами - і гастролюють в нас на даний момент … для запобігання злочину та порушення закону ми застерігаємо міського голову та міськвиконком від сприяння вчиненню незаконних дій. Вимагаємо не надавати дозволу на розміщення пересувних цирків … цього року ряд українських міст заборонив розміщення пересувних цирків на своїй території, серед них такі як: Мукачеве, Ужгород, Луцьк, Львів, Калуш, Дніпро, Миколаїв та навіть селище Богородчани, що на Львівщині, - йдеться у петиції.

До завершення збору трьохсот необхідних підписів залишається ще 26 днів. Якщо до цього часу потрібна кількість тернополян підтримає петицію, її розглядатимуть у міській раді.

Детальніше про петицію ТУТ.

Фото: з відкритих джерел.

Прокоментувати:

СОЦІУМ

19.04.2024 soroka
Волонтери «Української команди» Тернопільщини передали ліки та медичні засоби бойовим медикам на Запорізький напрямок
Волонтерський штаб «Українська команда» в Тернопільській області продовжує підтримувати медиків, які рятують життя на фронті.…

Подорож вихідного дня

15.10.2021 soroka
Монастирок на Тернопільщині притягує і мандрівників, і пересічних людей, і глибоко віруючих
Монастирок – маленьке село в Борщівському районі, розташоване у надзвичайно мальовничій місцевості поблизу Касперівського каньйону.…

Місто в кадрі

MaPq8GwEnww.jpg

Наші_контакти

Про_нас

Інформаційно-аналітичний портал «СОРОКА» з 2013 року висвітлює життя Тернополя та області, розповідає актуальні новини, зачіпає проблемні теми та знайомить з цікавими краянами.