Через залишену на плиті їжу ледь не зайнялась тернопільська багатоповерхівка

Опубліковано в Новини 12.11.2017

У п'ятницю, 10 листопада, до оперативно-диспетчерської служби Управління ДСНС України у Тернопільській області надійшло повідомлення про те, що з вікна на восьмому поверсі багатоквартирного будинку на вулиці Київська іде дим.

Як повідомляють в Управлінні ДСНС в області, до місця події оперативно направили черговий караул частини спеціальної пожежної техніки аварійно-рятувального загону спеціального призначення Управління, автодрабину та оперативну групу.

Коли приїхали рятувальники, їдкий дим вже частково заповнив сходову клітку, тож мешканці під’їзду стривожено чекали надворі. В той час повернулась господиня квартири та відчинила двері. На щастя обійшлося без значних збитків бо причиною виклику рятувальників стало підгорання їжі на плиті.

Із господинею квартири начальник чергового караулу  Сергій Черняк провів роз’яснюючи бесіду, де наголосив, що часто елементарне дотримання правил пожежної безпеки та людська уважність можуть запобігти лиху.

Зважаючи на невтішну статистику виникнення пожеж у житловому секторі тернопільські вогнеборці нагадують дбати про належний протипожежний стан власних помешкань та дотримуватись правил пожежної безпеки:

  • не паліть у ліжку;
  • слідкуйте за станом та справністю електромережі;
  • у разі виходу з приміщень не залишайте увімкненими телевізори, праски, тощо;
  • не залишайте малолітніх дітей без нагляду, та не дозволяйте їм бавитися сірниками;
  • намагайтеся уникати перевантаження електричних мереж, не вмикайте одночасно побутові електроспоживачі великої потужності.
  • подбайте про захист помешкання від грозових розрядів, адже блискавки нерідко можуть стати причиною займання;
  • при виникненні пожежі негайно викликайте вогнеборців за номером 101, адже кожна хвилина у цій ситуації має вирішальне значення!

 

 

Прокоментувати:

СОЦІУМ

18.04.2024 soroka
Українська команда Тернопільщини відремонтувала три автівки для Сил спеціальних операцій
Волонтерський штаб «Українська команда» в Тернопільській області відремонтував Силам спеціальних операцій ЗСУ 3 автомобілі. Вони…

Подорож вихідного дня

15.10.2021 soroka
Монастирок на Тернопільщині притягує і мандрівників, і пересічних людей, і глибоко віруючих
Монастирок – маленьке село в Борщівському районі, розташоване у надзвичайно мальовничій місцевості поблизу Касперівського каньйону.…

Місто в кадрі

DSC_3820.jpg

Наші_контакти

Про_нас

Інформаційно-аналітичний портал «СОРОКА» з 2013 року висвітлює життя Тернополя та області, розповідає актуальні новини, зачіпає проблемні теми та знайомить з цікавими краянами.