До уваги тернополян: на дорогах стане небезпечніше

Опубліковано в Новини 10.11.2017

За даними синоптиків у ці дні по території Тернопільської області та міста вночі та вранці очікується затуманення.

Тернопільські правоохоронці рекомендують водіям у тумані використовувати спеціальні протитуманні фари з низьким і широким пучком світла, але якщо авто ними не обладнане, то непогано включити задню протитуманку - вона допоможе краще позначити авто на дорозі.

Крім того, часто виникає ситуація, коли фари не допомагають – видимість погана. Хороший спосіб - включити аварійку: миготливі оранжеві вогні видно дуже добре, навіть якщо туман дуже густий. Також краще тримати дистанцію; їхати на безпечній відстані від автомобіля, що рухається попереду.

За словами тернопільських поліцейських, найголовнішою небезпекою на дорозі в такий туманний період  є пішоходи, які, виходячи вночі на зебру в темному одязі, не завжди розуміють, що їх важко помітити. Тому пішоходам в умовах обмеженої видимості перед тим, як вийти на дорогу, у тому числі і на пішохідний перехід, необхідно переконатися в тому, що вони не створять небезпеки для руху - вихід на дорогу не змусить водія екстрено приймати міри по запобіганню наїзду.

Поліцейські просять усіх учасників дорожнього руху бути максимально уважними та обережними під час руху, водіїв – обирати помірну швидкість та не порушувати правил руху.

Фото: з відкритих джерел.

Прокоментувати:

СОЦІУМ

24.04.2024 soroka
Кличко зустрівся у Києві з мером Гамбурга і розповів про допомогу від німецького міста-побратима
Мер Києва Віталій Кличко зустрівся з мером Гамбурга Петером Ченчером і розповів про нову партію…

Подорож вихідного дня

15.10.2021 soroka
Монастирок на Тернопільщині притягує і мандрівників, і пересічних людей, і глибоко віруючих
Монастирок – маленьке село в Борщівському районі, розташоване у надзвичайно мальовничій місцевості поблизу Касперівського каньйону.…

Місто в кадрі

DSC_3818.jpg

Наші_контакти

Про_нас

Інформаційно-аналітичний портал «СОРОКА» з 2013 року висвітлює життя Тернополя та області, розповідає актуальні новини, зачіпає проблемні теми та знайомить з цікавими краянами.