Хто дбатиме за дороги Тернопільщини замість Укравтодору з 2018 року?

Опубліковано в Новини 25.10.2017

Вже з першого дня 2018 року – 1 січня, зобов’язання утримувати дороги місцевого значення в Тернопільській області перейдуть з Укравтодору на обласну державну адміністрацію.

Як повідомляють в Службі автомобільних доріг області, саме ТОДА стане балансоутримувачем таких автошляхів. В підпорядкуванні Служби доріг залишаться дороги лише державного значення .

З початку 2018 року кошти на утримання дорожнього полотна місцевого значення надходитимуть із Держфонду. Розмір фінансування залежатиме від протяжності доріг, які перебуватимуть на балансі обласних держадміністрацій.

Поки мережа доріг загального користування Тернопільщини становить 5 тисяч 4 кілометри 900 метрів. З них, кілометраж автошляхів місцевого значення  – 3 519,4 км.

Нагадаємо, 17 листопада Верховна Рада України ухвалила закон про проведення децентралізації системи управління дорожнім господарством, що передбачає передачу доріг місцевого значення зі сфери управління Державного агентства автомобільних доріг України ("Укравтодор") в управління місцевим органам влади.

Прокоментувати:

СОЦІУМ

24.03.2024 soroka
Класичний університет Тернополя відтепер співпрацює з Люблінською Політехнікою
У четвер, 21 березня 2024 року ректор Західноукраїнського національного університету Оксана Десятнюк підписала договір про…

Подорож вихідного дня

15.10.2021 soroka
Монастирок на Тернопільщині притягує і мандрівників, і пересічних людей, і глибоко віруючих
Монастирок – маленьке село в Борщівському районі, розташоване у надзвичайно мальовничій місцевості поблизу Касперівського каньйону.…

Місто в кадрі

DSC_3764.jpg

Наші_контакти

Про_нас

Інформаційно-аналітичний портал «СОРОКА» з 2013 року висвітлює життя Тернополя та області, розповідає актуальні новини, зачіпає проблемні теми та знайомить з цікавими краянами.