Ікона з Тернопільщини, яку коронував Папа Римський продовжує своє паломництво Італією

Опубліковано в Новини 20.10.2017

Після коронації Папою Римським Франциском копії чудотворної ікони Зарваницької Матері Божої, вона прибула до Риму і до неділі, 22 жовтня, перебуватиме у Соборі Святої Софії в Римі.

Впродовж цього часу ї зможуть побачити та помолитись сотні українських емігрантів, які проживають в Римі.

- Завершиться перебування ікони в соборі Святої Софії у неділю, 22 жовтня, Божественною Літургією (10:00 год.) в наміренні за дітей та молодь. Після богослужінь також відбудеться мурування, процесійний обхід довкола церкви та освяченням води. Після цього ікона продовжить паломницький шлях до різних українських громад в Італії, - повідомляють у Тернопільсько-Зборівській архиєпархії УГКЦ.

Нагадаємо, Святіший Отець Франциск, Папа Римський, благословив корони, почіплені на копію чудотворної ікони Зарваницької Матері Божої під час урочистої Літургії, що відбулася 15 жовтня на площі святого Петра у Римі.

До слова, коронація самої ж чудотворної Зарваницької ікони відбулась 150 років тому з рук Папи Пія IX. Тоді Святіший, за рекомендацією кардинала Йоана Сімеоні, окремим декретом відновив відпусти для прочан, надавши Зарваниці відпустового значення. Сьогодні Марійський духовний центр «Зарваниця» входить до 20 найвідоміших паломницьких центрів Європи.

Прокоментувати:

СОЦІУМ

19.04.2024 soroka
Із фестивалю у Сочі на псевдовибори у Луганськ: пропагандистські контрасти для іноземної молоді
У березні російське Сочі приймало Всесвітній фестиваль молоді. І поки тисячі його учасників проводили час…

Подорож вихідного дня

15.10.2021 soroka
Монастирок на Тернопільщині притягує і мандрівників, і пересічних людей, і глибоко віруючих
Монастирок – маленьке село в Борщівському районі, розташоване у надзвичайно мальовничій місцевості поблизу Касперівського каньйону.…

Місто в кадрі

BRC6n2f9ZaU.jpg

Наші_контакти

Про_нас

Інформаційно-аналітичний портал «СОРОКА» з 2013 року висвітлює життя Тернополя та області, розповідає актуальні новини, зачіпає проблемні теми та знайомить з цікавими краянами.