На Тернопіллі грузин розгулював з гранатою, яку від правоохоронців сховав у сумочку неповнолітньої

Опубліковано в Новини 20.10.2017

 Правоохоронці затримали невідомого чоловіка з гранатою в руках на зупинці громадського транспорту в селі Петриків ввечері 17 жовтня, повідомляють у відділі комунікацій поліції Тернопільської області.

Приїхавши на виклик, поліцейські побачили уродженця Тбілісі з шістнадцятилітньою дівчинкою. При поверхневому огляді чоловіка правоохоронці не виявили жодних небезпечних предметів. Проте жителі села стверджували, що бачили вибухівку.

Правоохоронці попросили дівчину показати вміст сумочки. Як з'ясувалося, у ній знаходилася граната РГД-5. За словами головного спеціаліста-вибухотехніка вибухотехнічного відділу Віталія Ярошенка, що предмет, ймовірно, бойовий, із запалом та готовий до використання. Його вилучили та передали на експертизу в науково-дослідний експертно-криміналістичний центр.

Неповнолітня каже, що сховати вибухівку до сумки її попросив знайомий, коли побачив, що до них під’їжджають працівники поліції. Іноземець розповідає, що небезпечний предмет відібрав у місцевих мешканців і планував його віднести до поліції. Слова чоловіка перевіряють правоохоронці.

Подія внесена до ЄРДР за статтею 263 частина 1 ККУ - незаконне поводження зі зброєю, бойовими припасами або вибуховими речовинами.

Прокоментувати:

СОЦІУМ

24.03.2024 soroka
Класичний університет Тернополя відтепер співпрацює з Люблінською Політехнікою
У четвер, 21 березня 2024 року ректор Західноукраїнського національного університету Оксана Десятнюк підписала договір про…

Подорож вихідного дня

15.10.2021 soroka
Монастирок на Тернопільщині притягує і мандрівників, і пересічних людей, і глибоко віруючих
Монастирок – маленьке село в Борщівському районі, розташоване у надзвичайно мальовничій місцевості поблизу Касперівського каньйону.…

Місто в кадрі

6.jpg

Наші_контакти

Про_нас

Інформаційно-аналітичний портал «СОРОКА» з 2013 року висвітлює життя Тернополя та області, розповідає актуальні новини, зачіпає проблемні теми та знайомить з цікавими краянами.