Укропівці вимагатимуть знайти відповідальних за неякісний ремонт доріг у Борщеві

Опубліковано в Новини 13.10.2017
У Борщеві замість довгоочікуваного ремонту дороги по вулиці Нічлава люди отримали неякісне покриття та порушення технічних норм.

Висновки профільної комісії ігнорують, а голова громади супротив мешканців називає політичним замовленням. Увагу фахівців та правоохоронців то факту зловживання привернуть тернопільські укропівці.

Вулиця Нічлава у Борщеві вже багато років потребувала ремонту, на неї регулярно виділяли гроші, проте фактичного ремонту так і не зробили. Два роки тому борщівчанам урвався терпець і вони перекрили вулицю. Так, після радикальної акції ремонт таки почали, зробили один відрізок і вже цього року пообіцяли приступити до другого. Міська рада більше 400 тисяч гривень та знайшла місцевого підрядника. Дивно, але підприємство не мало достатньо потужностей і залучило субпідрядників з судньої області, таким чином, виникає питання: для чого було наймати працівників, які не мають можливостей для виконання роботи?

Після завершення ремонту для перевірки якості з ініціативи укропівців було створено депутатську комісію, яку очолила представниця цієї політичної сили Мирослава Галяс. Навіть на свій не фаховий погляд, депутати знайшли 6 порушень. Наприклад, шар покриття становить усього 7 см, замість обов’язкових 15-ти, неправильне розміщення водостоків, не облаштовані краї шляху та ін. Члени комісії викликали фахівця техконтролю, який з порушеннями погодився. Єдиний, хто відкинув усі зауваження – це голова громади Іван Кобилянський, який назвав це політичним замовленням. Підрядники під впливом очільника ОТГ також не визнавали своєї провини і тільки після того, як порушення підтвердив фахівець техконтролю – пообіцяли виправити.

- Наші партійці тримали ситуацію на контролі і повідомили, що навіть через місяць підрядник своєї обіцянки не виконав. Дивно, що дорогу ще не введено в експлуатацію, а роботи підряднику уже оплачено, хоча за процедурою так бути не повинно, - говорить депутат Тернопільської обласної ради від політичної партії «Українське об’єднання патріотів - УКРОП» Андрій Ратушняк.

Недобросовісні підрядники у Борщеві робили і ще одну дорогу по вулиці Симона Петлюри. Про неї відгуки у місцевих мешканців ще гірші. Захистити інтереси своїх краян мав би голова громади, проте він реальні факти порушення ігнорує.

- Про всі ці факти зловживання ми обов’язково повідомимо правоохоронців. Звернемося до очільника ГУНП в Тернопільській області Олександра Богомола та головного прокурора краю В’ячеслава Перча, аби вони посприяли у пошуку винних. На ремонт було виділено більше мільйона гривень і за ці гроші громада, яка довго добивалася ремонту, має право отримати якісну послугу, - переконаний укропівець.

1 коментар

  • Коментувати Березовиця жовтня 13 2017 Автор Березовиця

    А укропівці не хотіли б завітати в В.Березовицю і перевірити проведені недавно ремонти тут?

Прокоментувати:

СОЦІУМ

24.03.2024 soroka
Класичний університет Тернополя відтепер співпрацює з Люблінською Політехнікою
У четвер, 21 березня 2024 року ректор Західноукраїнського національного університету Оксана Десятнюк підписала договір про…

Подорож вихідного дня

15.10.2021 soroka
Монастирок на Тернопільщині притягує і мандрівників, і пересічних людей, і глибоко віруючих
Монастирок – маленьке село в Борщівському районі, розташоване у надзвичайно мальовничій місцевості поблизу Касперівського каньйону.…

Місто в кадрі

4fe637b26b790de6358827b961c23147_XL.jpg

Наші_контакти

Про_нас

Інформаційно-аналітичний портал «СОРОКА» з 2013 року висвітлює життя Тернополя та області, розповідає актуальні новини, зачіпає проблемні теми та знайомить з цікавими краянами.