Версія для друку

Впродовж року тернопільські правоохоронці ловили шахрайок, які видурили тисячі доларів

Опубліковано в Новини 12.10.2017

Тернопільські слідчі оголосили підозру двом мешканкам обласного центру: 69-річній пенсіонерці та 35-річній жінці. Напарниці обдурювали людей, обіцяючи вирішити питання з еміграційними візами до США та Канади.

Як повідомляють в відділі комунікації поліції, шахрайок підозрюють у вчиненні злочинів, передбачених частиною 2 статті 190 Кримінального кодексу.

-Майже рік тривали слідчо-оперативні заходи, - розповів слідчий Тернопільського відділу поліції Мирон Шеремета. – Ми ретельно опрацьовували та збирали речові докази, аби довести цю нелегку справу до кінця. На даний час обом зловмисницям оголошено про підозру, обрано в якості запобіжного заходу домашній арешт в нічний час та накладено арешт на майно однієї з підозрюваних.

 Схема, за якою працювали аферистки,– посередництво у візових питаннях. Зловмисниці обіцяли клієнтам навіть виїзд  по так званих зелених картах, хоча добре відали, що виконати такі обіцянки нереально.

-На даний час ми встановили п’ятьох осіб, які потерпіли від злочинних дій підозрюваних, - розповів Мирон Шеремета. – Чотирьом з них лиходійки обіцяли безперешкодний виїзд до Сполучених штатів Америки, а одного чоловіка запевняли, що вже незабаром він зможе емігрувати до Канади.

Свої послуги зловмисниці оцінювали, залежно від фінансових спроможностей клієнта. Найменша сума, яку видурили у потерпілої , - тисяча американських доларів, ще одна клієнтка заплатила п’ять тисяч зелених, бо прагнула виїхати в Штати до матері, а за омріяну Канаду житель Тернопільщини віддав золотий ланцюжок вагою 50 грамів та три тисячі доларів.

Жодних дій, аби  посприяти у відкритті віз, зловмисниці не робили. Цілі стоси документів, зібрані на їх вимогу клієнтами, просто лежали в них вдома, - все це вилучили поліцейські під час санкціонованого обшуку. Щоправда, потерпілих зловмисниці переконували, що всі папери у посольствах  і з дня на день має бути результат. 

Більше року аферистки дурили людей, поки останні не зрозуміли в яку пастку потрапили, і звернулися із заявами до поліцейських. На даний час триває досудове розслідування.

Фото: з відкритих джерел.