Версія для друку

На Тернопільському ставі добудовують фонтан

Опубліковано в Новини 11.10.2017

Нещодавно розпочалась друга черга будівництва системи аерації Тернопільського ставу. Проте, як раніше повідомляли в міській раді, завершити другу чергу робіт із монтування фонтану мали ще до початку жовтня.

Так, на головній водоймі Тернополя тривають роботи із влаштування водозбірних насосів та електрокабелів. Крім того, приступили й до встановлення підсвітки берегових аераційних фонтанів.

- Прожектори монтують на кожну форсунку. Сумарно їх буде 404 – по 202 на кожній лінії фонтанів (у сторону Тернопільського ставу та острова “Чайка”). Роботи планують виконати до  кінця тижня. Загалом за попередніми планами фонтани у місті працюватимуть саме до свята Покрови, яке відзначають 14 жовтня. Після чого водограї підготують до зими та законсервують, - повідомляють в управлыння ЖКГ.

Нагадаємо, частину аераційного фонтану відкрили наприкінці серпня, протяжність якої становить понад 120 метрів. Ця частина водограю має 206 форсунок, струмінь води з кожної приблизно 9 метрів довжиною та висотою – майже 4 метри.