Дві сотні пам’яток на честь Героїв з’являться на Тернопільщині

Опубліковано в Новини 11.10.2017

Відбудеться це у переддень 75-ї річниці створення УПА, 13 жовтня. Таким чином, вшанують не лише повстанців, які боролися за волю та незалежність Української Держави, та які практично пожертвували собою за ідею, а й людей, які не були в лавах УПА, але щиро їм допомагали. Про це зазначив заступник голови Тернопільської ОДА Юрій Юрик.

Він зауважив, що готуючись до відзначення 75-ї річниці створення Української Повстанської Армії, було вирішено знайти людей, які боролися за Україну під час національно-визвольного руху й закарбувати їхні імена на пам’ятних дошках. Ці меморіальні дошки розмістять на школах.

«13 жовтня о 12-ій годині одночасно відкриють 200 меморіальних дощок на школах. Це відбуватиметься по всіх районах області. Звичайно, робота ще не завершена, буде час її продовжувати. Але просимо жителів області максимально взяти в цьому участь і вшанувати героїв Української Повстанської Армії та простих людей, які їм допомагали. Адже ми знаємо, що без допомоги людей народна армія не змогла би боротися проти окупантів, які зазіхали на територію нашої держави», – зауважив Юрій Юрик.  

За його словами, під час підготовки до пам’ятної дати, було дуже важливо не тільки зробити реконструкцію подій 1942 року, а й продемонструвати зв'язок поколінь – тодішнього та сучасного. «Фактично, тепер події 75-річної давності повторюються. У нас той же агресор і також триває боротьба за Україну. Власне, навіть гасло цьогорічного вшанування пам’яті загиблих та померлих вояків УПА – 75 років боротьби за Україну», – підкреслив Юрій Юрик.

 

Прокоментувати:

СОЦІУМ

24.03.2024 soroka
Класичний університет Тернополя відтепер співпрацює з Люблінською Політехнікою
У четвер, 21 березня 2024 року ректор Західноукраїнського національного університету Оксана Десятнюк підписала договір про…

Подорож вихідного дня

15.10.2021 soroka
Монастирок на Тернопільщині притягує і мандрівників, і пересічних людей, і глибоко віруючих
Монастирок – маленьке село в Борщівському районі, розташоване у надзвичайно мальовничій місцевості поблизу Касперівського каньйону.…

Місто в кадрі

gGB9wzgvs24.jpg

Наші_контакти

Про_нас

Інформаційно-аналітичний портал «СОРОКА» з 2013 року висвітлює життя Тернополя та області, розповідає актуальні новини, зачіпає проблемні теми та знайомить з цікавими краянами.