Повідомлення тернополянина привело рибоохоронний патруль до браконьєрів на… ринок

Опубліковано в Новини 02.10.2017

Протягом вересня 2017 року працівниками Тернопільського рибоохоронного патруля спільно з громадськими інспекторами та працівниками поліції викрито 41 порушення правил рибальства. Було виявлено 17 грубих порушень за ч.4 ст.85 КУпАП, пов’язаних з використанням заборонених знарядь лову, 3 порушення любительського лову за ч.3 ст.85 КУпАП та 1 порушення за ч.1 ст.88-1 КУпАП, повязане  з незаконним продажем риби на ринках.

Всього за місяць складено 20 актів виявлення безгосподарського майна, вилучено 46 заборонених знарядь лову та 95 кг незаконно добутих водних біоресурсів. По 7 справах нараховано збитків, завданих рибному господарству, на суму  23 341 грн.

За фактами цих правопорушень складені 16 адміністративних протоколів, які направлено до суду. Матеріали двох справ передані в слідчі органи для притягнення браконьєрів до кримінальної відповідальності за ч.1 ст.249 (незаконне зайняття рибним, звіриним або іншим водним добувним промислом) ККУ.

Так, 27 вересня 2017 року на «гарячу» лінію Тернопільського рибоохоронного патруля надійшов дзвінок від громадянина  П., який повідомив про незаконний збут живих біоресурсів на тротуарі біля ринку «Оріон» в м. Тернополі. При виїзді на місце події рибоохоронним патрулем було задокументовано адміністративне порушення щодо незаконної торгівлі рибою (карась сріблястий, загальною вагою 3,3 кг), відповідальність за яке передбачено ч.1 ст.88-1 КУпАП.

В даний період працівниками рибоохоронного патруля активно проводиться масово-роз’яснювальна робота серед населення, яка спрямована на запобігання порушень правил рибальства.

 

Тернопільський рибоохоронний патруль закликає громадян бути відповідальними та дотримуватись встановлених правил рибальства та збуту біоресурсів (риби). Якщо Ви стали свідком правопорушення на водоймах чи у місцях збуту водних біоресурсів, прохання оперативно повідомляти про це на «гарячу» лінію Тернопільського рибоохоронного патруля: (0352) 27-70-34 або на всеукраїнську «гарячу» лінію: 0-800-50-52-50.

Прокоментувати:

СОЦІУМ

24.03.2024 soroka
Класичний університет Тернополя відтепер співпрацює з Люблінською Політехнікою
У четвер, 21 березня 2024 року ректор Західноукраїнського національного університету Оксана Десятнюк підписала договір про…

Подорож вихідного дня

15.10.2021 soroka
Монастирок на Тернопільщині притягує і мандрівників, і пересічних людей, і глибоко віруючих
Монастирок – маленьке село в Борщівському районі, розташоване у надзвичайно мальовничій місцевості поблизу Касперівського каньйону.…

Місто в кадрі

6.jpg

Наші_контакти

Про_нас

Інформаційно-аналітичний портал «СОРОКА» з 2013 року висвітлює життя Тернополя та області, розповідає актуальні новини, зачіпає проблемні теми та знайомить з цікавими краянами.