По Тернополю з'являються вело-переїзди

Опубліковано в Новини 10.08.2017

В рамках реалізації програми розвитку вело-інфраструктури в Тернополі облаштували вело-переїзди, які існуватимуть поряд з пішохідними переходами та допомагатимуть тернопільським велосипедистам продовжувати свій рух. 

Вело-переїзд - це місце перетину велосипедної доріжки з проїжджою частиною. Він дозволяє велосипедистам продовжувати рух вело-доріжкою і перетинати проїжджу частину, однак, лише на зелене світло. По суті, це лише спеціальне маркування червоним кольором, але згодом в місцях вело-переїздів робитимуть нижчими й бордюри для комфортнішого перетину велосипедистами доріг.

- Доріжки промаркували на ділянці від «Острова закоханих» до пивзаводу, на вулиці Текстильній, попри існуючий пішохідний перехід до парку імені Тараса Шевченка поблизу податкової. Переїжджати через вело-переїзди велосипедисти можуть лише при зеленому сигналі світлофора. У місцях, де облаштовують такі переїзди, також понижують бордюри. Заплановано після виготовлення проектно-кошторисної документації здійснити роботи тaкoж в мeжaх тpaнcпopтнoї poзв’язки нa вyлицях Збapaзькa, Енepгeтичнa, пpocпeкт Злyки тa нa вyлицях Тeкcтильнa-Пpoмиcлoвa, - розповідають в управлінні ЖКГ. 

Крім того, окремі місцеві активісти пропонують поблизу таких вело-переїздів облаштувати "лежачих поліцейських", однак, цю ідею поки не підтримують: 

- Пристрої ("лежачі поліцейські" прим. авт.) встановлюють у межах міста лише  в особливих випадках, але рішення про це приймається не на рівні управління житлово-комунального господарства, благоустрою та екології ТМР, а у відповідності до правил дорожнього руху відповідальними особами відділу управління превентивної діяльності у Тернопільській області, - коментують в управлінні.

Фото: з відкритих джерел.

Прокоментувати:

СОЦІУМ

27.09.2024 soroka
З Тернопільщини передали антидронові рушниці для бійців штурмової бригади
Антидронові рушниці допомагають нашим воїнам знешкоджувати ворожі дрони, перешкоджають окупантам виявляти позиції українських військових. Перший…

Подорож вихідного дня

15.10.2021 soroka
Монастирок на Тернопільщині притягує і мандрівників, і пересічних людей, і глибоко віруючих
Монастирок – маленьке село в Борщівському районі, розташоване у надзвичайно мальовничій місцевості поблизу Касперівського каньйону.…

Місто в кадрі

MaPq8GwEnww.jpg

Наші_контакти

Про_нас

Інформаційно-аналітичний портал «СОРОКА» з 2013 року висвітлює життя Тернополя та області, розповідає актуальні новини, зачіпає проблемні теми та знайомить з цікавими краянами.