На «Циганці» за спальний мішок, надувний матрац та інші призи змагалося 11 волейбольних команд (фоторепортаж)

Опубліковано в Новини 27.06.2017
Пляж «Циганка» цієї неділі принаджував тернополян не тільки новенькою алеєю, скейтпарком, а ще і змаганнями із пляжного волейболу.

У неділю, 25 червня, з одинадцятої години ранку 22 професійних волейболісти зібралися на волейбольній площадці на пляжі «Циганка», щоб позмагатися у турнірі з пляжного волейболу. Гравці боролись  за кубки, медалі, грамоти, спальні мішки та надувні матраси. У змаганні, яке тривало майже половину дня,  взяло участь 11 команд.

–  Займаюся напівпрофесійним волейболом уже понад 10 років. Окрім волейболу, полюбляю також футбол, проте через невелику травму ноги у футбол зараз не граю. В Тернополі часто проводяться змагання із пляжного волейболу від району. Відповідно, гравці стараються бути активними – слідкувати за новинами спорту в інтернеті та періодично брати участь у волейбольних змаганнях, –  розповів гравець однієї з команди – переможців змагань Андрій Махвіцький.

Гравець-переможець також розповів про різницю між класичним та пляжним волейболом та переваги останнього виду спорту. Команда із пляжного волейболу складається лише із двох гравців, а класичного – шістьох.

Не тільки підтримати тернопільських волейболістів, але й долучитися до змагань прийшли хлопці від партії «УКРОП».

–   Наша команда посіла у змаганнях 2 місце, і ми дуже раді таким досягненням. Хлопці-«укропівці» неодноразово підтримують тернопільських спортсменів та долучаються до різних видів змагань. Зокрема,  учасники від «Укропу» нещодавно їздили на відкритий чемпіонат міста Дніпра із пляжного волейболу. Вважаю, що спортивний рух в Тернополі потрібно розширювати у більших масштабах – до рівня великих всеукраїнських чемпіонатів. Для молоді міста це була б велика підмога й стимул рухатися вперед. Проте підтримка спортсменів навіть на місцевому рівні є дуже важливою, адже все починається з малого. «УКРОП» стимулює просування таких заходів та прагне,аби спорт у Тернополі розвивався, – наголосив керівник молодіжного крила Тернопільської обласної організації політичної партії «Українське обєднання патріотів – УКРОП» Володимир Міщишин.

За словами організаторів турніру, пляжний волейбол щороку стає у «файному» місті більш популярним, а кількість професійних гравців та волейбольних площадок примножується.

–   Команд нинішнього турніру грали по олімпійській системі: програв – вилетів. Вікова категорія гравців складає 20-40 років, при цьому усі гравці є добре підготовлені. Серед них і ветерани, які грали у професійних командах, а є ті, які недавно розпочали займатися волейболом,розповів провідний фахівець із центру фізичного здоров’я населення та співорганізатор турніру Андрій Теплий.

Андрій Михайлович наголосив, що нинішні спортивні змагання відбуваються з нагоди Дня молоді. Мета турніру з пляжного волейболу - популяризація цього літнього виду спорту та пропагування здорового способу життя серед молодших та старших тернополян. Пан Андрій дуже вдячний партнерам спортивного заходу – ТМ «Ласунка» та «Микулинецьким напоям», які сприяли проведенню сьогоднішнього волейбольного турніру.

Прокоментувати:

СОЦІУМ

24.03.2024 soroka
Класичний університет Тернополя відтепер співпрацює з Люблінською Політехнікою
У четвер, 21 березня 2024 року ректор Західноукраїнського національного університету Оксана Десятнюк підписала договір про…

Подорож вихідного дня

15.10.2021 soroka
Монастирок на Тернопільщині притягує і мандрівників, і пересічних людей, і глибоко віруючих
Монастирок – маленьке село в Борщівському районі, розташоване у надзвичайно мальовничій місцевості поблизу Касперівського каньйону.…

Місто в кадрі

DSC_3787.jpg

Наші_контакти

Про_нас

Інформаційно-аналітичний портал «СОРОКА» з 2013 року висвітлює життя Тернополя та області, розповідає актуальні новини, зачіпає проблемні теми та знайомить з цікавими краянами.